Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μάγεψε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στα Τίρανα και με το χάλκινο μετάλλιο επισφράγισε μία πορεία χρόνων. Απέδειξε σε όλους γιατι θεωρείται ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο της ελληνικής Πάλης και τους ελληνικού αθλητισμού.

Ο «λύκος» με μεγάλες εμφανίσεις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έδειξε ότι μπορούσε ακόμα περισσότερο. Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μίλησε για την εμπειρία του Ευρωπαϊκού και δεν έκρυψε την χαρά του.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Παπαγεωργίου

Βασίλη συγχαρητήρια. Κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εχουν περάσει αρκετές μέρες. Πως νιώθεις;

«Νιώθω ευλογημένος πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα που θα με ακολουθήσει σε όλη μου την ζωή. Ηταν κάτι για το οποίο δούλευα πολλά χρόνια και πραγματικά είμαι ευτυχισμένος».

Ηταν στόχος σου ένα μετάλλιο;

«Το μετάλλιο ήταν πάντα ο στοχος μου απο μικρό παιδί. Μακαρι να ήμουν και στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αλλα δεν είμαι αχάριστος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις μου».

Σε όλη την πορεία της διοργάνωσης που κατάλαβες ότι μπορείς να ανέβεις στο βάθρο;

«Φέτος έκανα προετοιμασία με τον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, ένας εξαιρετικός παλαιστής και φίλος. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ένιωθα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και όταν πήγα στα Τίρανα ήμουν σίγουρος ότι θα ανέβω στο βάθρο»

Η εικόνα σου στη διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Η μόνο ήττα ήρθε με… ισοπαλία. Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ανέβεις πιο ψηλά;

«Σιγουρα θα μπορούσα να είχα ανέβει πιο ψηλά στο βάθρο. Με τον Σαρμανοφ κάνω προπονήσεις μαζί του 3 χρόνια. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Εχω ξαναπαλέψει μαζί του κι άλλες φορές, αλλά δεν τον εχω κερδισει σε επισημο αγωνα. Αυτό που κοιτάζω είναι την βελτίωση. Απο τον συγκεκριμένο αθλητή πριν 3 χρόνια έχανα 8-0 κι έχω φτάσει σε σημείο να με υπολογίζει. Είναι ένας αθλητής και κάθε χρόνο είναι στα μετάλλια σε ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα».

Επόμενος στόχος σου ποιος είναι;

«Αυτή την στιγμή προέχει η ξεκούραση. Στην συνέχεια θα βάλουμε τους επόμενους στόχους.»

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;

«Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω πρώτα από όλα στον πατέρα μου και προπονητή μου Νίκο Παπαγεωργίου, που είναι δίπλα μου σε όλα και είμαι λίγο… ατίθασος! Στον δασκαλο μου Αλεξη Κολιτσοπουλο που με εχει βοηθησει πολυ προπονητικα και ψυχολογικα. Χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ και ξέρω ότι με αγαπάει κι ας μην το δείχνει πολύ. Θα ήθελα να το αφιερώσω στην μαμά μου Παυλίνα Γεωργίου, που είναι η γυναίκα της ζωής μου και στον αδερφό μου Γιώργο που φέτος έλειπε πολύ από το σπίτι μιας και υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις. Επίσης θα ήθελα να το αφιερώσω στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που μας στηρίζει συνέχεια και σε όλους τους ανθρώπους του Θησέα Περιστερίου, καθώς και στους φίλους μου που με στηρίζουν πάντα»