Δύο χάλκινα μετάλλια και μία πέμπτη θέση μέτρησε η Ελλάδα στη Νίκαια της Γαλλίας. Στην τρίτη στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης την Άμμο χάλκινα μετάλλια πήραν η Σταφανία Ζαχείλα και ο Ραφαήλ Γκίρνης, ενώ στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε η Αγόρω Παπαβασιλείου.

Νέα μεγάλη επιτυχία σημείωσε για την Ελλάδα η Στεφανία Ζαχείλα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στα +70 κιλά του Beach Wrestling, μετά τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε στην παραλία Σαριγκερμέ, στην Ορτάκα της Τουρκίας και στην πόλη Σαντσέντσο της Ισπανίας, τρίτωσε τις επιτυχίες της με το νέο χάλκινο μετάλλιο στο Σεν Λοράν ντι Βαρ.

Πρόκειται για το τρίτο μετάλλιο της πρωταθλήτριας του Ολυμπιονίκη σε ισάριθμα event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης την Άμμο!

Συνολικά η Ζαχείλα σημείωσε δύο νίκες και δύο ήττες. Ξεκίνησε την πορεία της με νίκη κόντρα στην Ισπανίδα Λαλίν Κάντα, ωστόσο στη συνέχεια έχασε από την Λιουντμίλα Πάβλοβετς Τίχινα (Ουκρανία) και την Καταλίνα Ατσέντε (Ρουμανία). Στο τέλος η 28χρονη πρωταθλήτρια νίκησε Ατσεγιούλ Οζμπέγκε από την Τουρκία και έτσι ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και μάζεψε 6.500 βαθμούς στο ράνκινγκ.

Την 5η θέση κατέλαβε η Αγόρω Παπαβασιλείου στα 70 κιλά, έχοντας απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες.

Στο βάθρο των νικητών ο Γκίρνης

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Ραφάηλ Γκίρνης στα +90 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που πλασαρίστηκε 9ος στην Τουρκία, ξεκίνησε στη Γαλλία με ήττα από τον Γεωργιανό Μαμούκα Κορτζάια, ωστόσο στη συνέχεια νίκησε τον Ισπανό Κάρλος Αθεμπρόν Χολγκάντο και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί έχασε από τον Τούρκο Φατί Γασαρλί και πέρασε στον «μικρό» τελικό. Στον κρίσιμο αγώνα πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στον Γάλλο Λουκ Ρενέ Ζανετόν και έτσι ανέβηκε στο βάθρο των νικητών!

Να σημειωθεί ότι το World Series Beach Wrestilng θα μεταφερθεί πλέον στην Κατερίνη. Στις 9 και 10 Ιουλίου το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα στραφεί στην Ελλάδα, όπου η χώρα μας καλείται να κερδίσει το στοίχημα της άρτιας διεξαγωγής, δίνοντας παράλληλα στους Έλληνες πρωταθλητές μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαγωνιστούν… εντός έδρας και να πρωταγωνιστήσουν.

Η σειρά ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο (03-04) με τους τελικούς που θα διεξαχθούν στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας.