Η γιορτή της Παγκόσμιας Πάλης ξεκίνησε. Η Ελληνική ομοσπονδία θα σας παρουσιάζει ζωντανά όλες τις εξελίξεις του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Ανω Λιόσια.

Στη Σελίδα της διοργάνωσης στο facebook θα μπαίνουν φωτογραφίες και βίντεο από τους αγώνες και βίντεο με δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών.

(Πρέπει να κάνετε ανανέωση στη σελίδα)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Μαρία Βρυώνη για τις φωτογραφίες της, μέρος των οποίων έχουν ανατρηθεί στο facebook.

19:30 Στα ρεπεσάζ της κατηγορίας των 50κ. της Ελληνορωμαϊκής προκρίθηκε ο Αντώνης Παροτσίδης, καθώς ο Ιάπωνας Κεν Ματσούι νίκησε στον ημιτελικό της κατηγορίας τον Ρώσο Βλάντιμιρ Ζαμπεϊβόροτα, πέρασε στον τελικό και «τράβηξε» μαζί του τον Ελληνα παλαιστή.

Ο Παροτσίδης θα αντιμετωπίσει αύριο τον Μεξικανό Χοσέ Αλμπέρτο Σανταμαρία και σε ενδεχόμενη νίκη μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο.

14:00 Ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα.

12:35 Στη φάση των «16» των 50κ. της ελληνορωμαϊκής ο Αντώνης Παροτσίδης δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ιάπωνα Κεν Ματσούι από τον οποίο ηττήθηκε με 5-1.

12:15 Στα 58κ. της ελληνορωμαϊκής ο Γιώργος Νικολόπουλος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Κοσέι Τακεσίτα από την Ιαπωνία, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση τα τελευταία 24ωρα.

12:05 Αποκλεισμός και για τον Κωνσταντίνο Δαμιανάκη στα 54κ. της ελληνορωμαϊκής από τον Ιρανό Μοχάμαντ Αμπάς Χοσεϊνβάντ με 10-1.

11:55 Εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου έμεινε ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος στα 100κ. της ελληνορωμαϊκής καθώς αποκλείστηκε με πτώση από τον Ινδό Ααβές Ααβές.

11:45 Στα 50κ. της ελληνορωμαϊκής στα προκριματικά ο Αντώνης Παροτσίδης αντιμετώπισε τον Κέβιν Ρικάρντο Βλεερμούις από τη Ναμίμπια και με το τέλος της πρώτης περιόδου βρέθηκε μπροστά με 4-1. Ο Αφρικανός στη δεύτερη περίοδο προηγήθηκε με 6-4 όμως έγινε ένσταση από την ελληνική πλευρά την οποία και κέρδισε. Ετσι το σκορ έγινε 4-2 με τον Βλεερμούις να ισοφαρίζει σε 4-4 αλλά λόγω καλύτερων τεχνικών βαθμών τη νίκη και την πρόκριση πήρε ο Παροτσίδης. Ο Ελληνας παλαιστής στη φάση των «8» θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Κεν Ματσούι.

10:40 Στην κατηγορία των 63 κιλών της ελληνορωμαϊκής ο Γεώργιος Θεόδωρος Σωτηριάδης δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Ο Ελληνας παλαιστής αντιμετώπισε στον προκριματικό γύρο τον Κροάτη Λούκα Μαλόμπαμπιτς και ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0, όμως στη συνέχεια ο αντίπαλός του πήρε το προβάδισμα με 4-3 και τελικά επιβλήθηκε με 6-3.

Η διοργάνωση είναι πολύ ωραία. Τώρα για τον αγώνα μου δεν ξέρω τι να πω. Δεν τα πήγα όπως τα περίμενα. Σίγουρα οι λεπτομέρεις κάνουν την διαφορά. Πιστεύω ήμουν έτοιμος. Τώρα τι πήγε στραβά δεν μπορώ να πω”, δήλωσε μετά τον αγώνα ο Γεώργιος Θεόδωρος Σωτηριάδης.