Τεράστια επιτυχία σημείωσε η Ελληνική Πάλη στην Τουρκία. Στην παραλία Σαριγκερμέ, στην Ορτάκα, όπου άνοιξε η αυλαία του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης την Άμμο η Στεφανία Ζαχείλα κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στο πρώτο από τα πέντε event του Beach Wrestling World Series η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε τη δυναμική και τις ικανότητές της και ανέβηκε στο βάθρο στα +70κιλά των γυναικών.

Συνολικά η Ζαχείλα μέτρησε τέσσερις νίκες και μία ήττα. Ξεκίνησε την πορεία της με νίκη στον ελληνικό «εμφύλιο» απέναντι στην Κατερίνα Πιτσιάβα και στη συνέχεια επικράτησε και της Άβα Ντουράν από την Τουρκία, πριν ξεπεράσει το εμπόδιο της Αϊσεγκούλ Οζμπεγκέ επίσης από την Τουρκία. Στον ημιτελικό έχασε από την Ινδή Ποοτζά, αλλά αυτή η ήττα δεν την επηρέασε. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο η Ζαχείλα με μεγάλο πάθος, πυγμή και αποφασιστικότητα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πανηγύρισε δεύτερη νίκη απέναντι στην Αϊσεγκούλ Οζμπεγκέ από την Τουρκία και φόρεσε στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο.

Η Πιτσιάβα στην ίδια κατηγορία πλασαρίστηκε στην 5η θέση με μία νίκη και δύο ήττες.

Στον άνδρες, στην κατηγορία των +90κ. ο Αχιλλέας Χρυσίδης πήρε την έκτη θέση με μία νίκη και δύο ήττες, ενώ 9ος ήταν ο Ραφαήλ Γκίρνης.

Τέλος στα 80κ. ο Χρήστος Χρηστοφορίδης κατετάγη 7ος καθώς μετά τη νίκη στον πρώτο του αγώνα δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (UWW) προέβλεπε τη διεξαγωγή της πρώτης στάσης του World Series στην Οδησσό, ωστόσο λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία τη διοργάνωση ανέλαβε η πόλη της γείτονας χώρας.

Ο πρώτος αγώνας σηματοδότησε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όπου ξεχωρίζει το μεγάλο ραντεβού της Ελλάδας με το ιδιαίτερο και πολύ εντυπωσιακό format της Πάλης στην Άμμο, που έχει οριστεί για το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου στην Παραλία της Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι το World Series Beach Wrestilng θα μεταφερθεί πλέον στην πόλη Σαντσέντσο της Ισπανίας (18-19/6) και στη συνέχεια στο Σεν Λορέν ντι Βαρ στη Γαλλία (01-02/7). Στις 9 και 10 Ιουλίου το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα στραφεί στην Κατερίνη, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο (03-04) με τους τελικούς που θα διεξαχθούν στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας.