Ο Δημήτρης Τσομπανούδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στην ΠΓΔΜ και χάρισε το μοναδικό μετάλλιο στην ελληνική πάλη. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία του. Στην πρώτη του συμμετοχή σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά όπως είπε θα ήθελε το χρυσό.

ΕΡ: Δημήτρη συγχαρητήρια, κατέκτησες το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων, φαντάζομαι ότι είσαι απόλυτα χαρούμενος…

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Όταν συμμετέχεις σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση θέλεις να τα πας καλά, να κάνεις μια αξιόλογη πορεία. Κατάφερα κι έφτασα στον τελικό και φυσικά αυτό με ικανοποιεί».

ΕΡ: Πίστευες ότι στην πρώτη σου συμμετοχή σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση θα έφτανες στον τελικό;

«Είχα δουλέψει σκληρά με τον προπονητή μου. Είχαμε πάει και σε κάποια τουρνουά στο εξωτερικό και τα είχα πάει καλά. Ηξερα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος μου».

ΕΡ: Η δεύτερη θέση σου άφησε κάποια πικρία;

«Η αλήθεια είναι ότι ήθελα το χρυσό μετάλλιο. Όταν έφτασα στον τελικό, είπα ότι πρέπει να νικήσω. Μπήκα πολύ παθιασμένα κι αυτό ίσως μου στοίχισε».

ΕΡ: Η ελληνική πάλη συνεχίζει και φέρνει πολλές επιτυχίες σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και συνεχώς βγαίνουν νέα παιδιά. Που οφείλεται αυτό;

«Υπάρχουν πολύ καλοί παλαιστές στην Ελλάδα και οι επιτυχίες δίνουν κίνητρο σε εμάς τα νέα παιδιά. Βοηθάει πάρα πολύ και το γεγονός ότι η ομοσπονδία μας στέλνει σε τουρνουά και κάνει καμπ προετοιμασίας. Θα μπορούσε σίγουρα αυτά να είναι περισσότερα, αλλά με την οικονομική κατάσταση, νομίζω ότι τους αξίζει ένα μπράβο γι αυτές τις πρωτοβουλίες».

ΕΡ: Εχεις συνειδητοποιήσει τι έχεις πετύχει;

«Εχω αρχίσει να συνειδητοποιώ. Οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου, με έχουν κάνει να νιώσω το πόσο σημαντικό είναι αυτό που πέτυχα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».