Με τον ιδανικότερο τρόπο, δηλαδή την ελληνική σημαία να ανεβαίνει σε ακόμα ένα βάθρο, ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U23 που διεξήχθη στα Σκόπια.

Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 3-1 του Ουκρανού Σκλιαρένκο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο γίγαντας της Ελληνικής Πάλης είχε δείξει και χθες ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε και στον ημιτελικό, όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του.

Ο γίγαντας της ελληνικής Πάλης αμέσως μετά την επιτυχία του δήλωσε: «Ειλικρικά δεν μπορώ να πιστεψω ότι τα κατάφερα μετά από τόσα χρόνια και κατέκτησα το μετάλλιο. Δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου και με βοήθησε ο Θεός να ζήσω μία τόσο μεγάλη χαρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που πόνεσαν με τις ήττες μου και γέλασαν με τις επιτυχίες μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή μου Νίκο Αποστόλου ο οποίος είναι δίπλα μου από όταν ήμουν 11 χρονών, επισης τον προπονητή του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Χεριστανίδη και τον δάσκαλο Σωτηριάδη, που ταξίδεψαν μέχρι εδώ με δικά τους έξοδα για να με υποστηρίξουν. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος».

Εξαιρετικά ήταν τα νέα και για τον Δημήτρη Τσομπανούδη. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 19 χρονών και πάλεψε με αθλητές μεγαλύτερους ηλικιακά έφτασε έως τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου. Στον μικρό τελικό ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε από τον Γεωργιανό Ρικάντζε με τεχνική υπεροχή. Ο Hitman νωρίτερα στα ρεπεσαζ είχε νικήσει με πτώση τον Κροάτη Πέτρατς.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τη διοργάνωση έχοντας κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια. Είχε προηγηθεί η επιτυχία του Γιώργου Κουγιουμτσίδη.