Η δράση συνεχίζεται για την ελληνική Πάλη και τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Κρήτη. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης μαζί με τον Αθλητικό Παλαιστικό Όμιλο Ρεθύμνου διοργανώνει το Πρώτο Διεθνές Τουρνουά Ελευθέρας Πάλης για αθλητές κάτω των 17 ετών.

Τους αγώνες συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης, θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και  1 Οκτωβρίου 2023 στο κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέθυμνο.

Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές και προπονητές από συλλόγους από όλους τους νομούς της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας στο στυλ της ελευθέρας και γυναικείας Πάλης καθώς και από τέσσερις χώρες την Μολδαβία την Βουλγαρία τη Ρουμανία και αθλητές από την Ουκρανία. Το θέαμα στην παλαίστρα αναμένεται να είναι μοναδικό και όσοι προσέλθουν στο Μελίνα Μερκούρη θα απολαύσουν το μέλλον της ελληνικής Πάλης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 30 /9/2023:

09.30 – 10.00: Ιατρική εξέταση-Ζύγιση

11.00- 15.00 Αγώνες 6-7 ετών, 8-9 ετών, U11

15:00-16:00 Απονομές

Κυριακή 1/10/2023:

09.30 – 10.00: Ιατρική εξέταση-Ζύγιση

11.00- 12.00: Τελετή έναρξης 

12.00-16.30: Αγώνες U13-U15-U17

16.30 Απονομές

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1999, είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) με δικαίωμα ψήφου καθώς είναι και από τα πρώτα σωματεία που εντάχθηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 2020. Ο ΑΠΟΡ αναπτύσσει τα Ολυμπιακά αθλήματα της ελεύθερης, της γυναικείας και της ελληνορωμαϊκής πάλης καθώς και τα μη ολυμπιακά αθλήματα όπως πάλη στην άμμο, χειροπάλη και πάλη υποταγής ( grappling).

Προπονητής είναι ο Μανώλης Καραβάνος, ετών 50. Διακεκριμένος αθλητής στο Πανελλαδικό και Διεθνές αγωνιστικό πεδίο, έχοντας πολλούς τίτλους στο ιστορικό του. Οι προπονήσεις του συλλόγου εδώ και 8 χρόνια γίνονται σε ιδιοκατασκευή του προπονητή του συλλόγου ενώ αρκετά έτη δεν είχε χώρο άθλησης αλλά κατάφερνε να πρωταγωνιστεί στην Ρεθεμνιώτικη πάλη. Οι διεθνείς διακρίσεις του ΑΠΟΡ το 2023 είναι το χρυσό μετάλλιο του Ντάουρεν Κουρουκλίεφ στην ελευθέρα πάλη στους άνδρες , τα δύο  χάλκινα παγκόσμια μετάλλια του Στέφανου Βαβίλη στην πάλη υποταγής Κάτω των 17 στο στυλ Gi και ΝοGi , η 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικείας Πάλης Κάτω των 15 ετών της Βασιλικής Καραβάνου και η 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάτω των 17  στην ελευθέρα Πάλη για το Νίκο Καραβάνο.

Ο Αθλητικός Παλαιστικός Όμιλος Ρεθύμνου από το 2018 διοργανώνει με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Διεθνές Τουρνουά Πάλης για νέους στην πόλη μας με την πρωτοβουλία και το όραμα της Προέδρου του ΑΠΟΡ και Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κας Αντωνίας Παπαδάκη. Η κα Αντωνία Παπαδάκη Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος Ρεθύμνου με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη δήλωσε: 

“Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε τις πόρτες του Μελίνα Μερκούρη να ανοίγουν για το άθλημά μας. Τα μικρά παιδιά είναι το μέλλον της Πάλης, είναι οι μελλοντικοί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Στην χώρα μας που η Πάλη υπήρξε άθλημα στο αρχαίο πένταθλο και ειδικά στο νησί της Κρήτης πιστεύω πως η Πάλη είναι ένα άθλημα που ταιριάζει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ευρωπαϊκές πόλεις όπου υπολείπονται του τουριστικού μοντέλου της Κρήτης καταφέρνουν να προσεγγίσουν έως και 2.000 αθλητές σε τουρνουά όπως του ΑΠΟΡ και θεωρώ και με την πλήρη ανάπτυξή του στο εγγύς μέλλον και το τουρνουά μας μπορεί να φτάσει αυτά τα επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάθε χρονιά υπάρχει διαφορετικότητα στις χώρες που προσεγγίζουμε και προσέρχονται στις παλαίστρες μας. Αυτό σημαίνει πως η αναγνωσιμότητά του αναπτύσσεται και ο στόχος να γίνει παγκόσμιος πόλος έλξης για τους νέους παλαιστές είναι ρεαλιστικός “

Μέγα Δωρητής: Motor Oil (Hellas) A.E.

Μεγάλοι Χορηγοί: Grecotel , Rethymno Residence Γιώργος Μαραβελάκης ΧΟΡΗΓΟΙ: Creta Farms ABEE, ANYSMA Σπύρος Καλησπεράκης, Πρίμα Πλώρα, Φούρνος Αποστολάκη

ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES