Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

κ. Mikhail Mamiasvilli 

 

Με βαθιά θλίψη εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης για τον θάνατο του Gennady Andreyevich Sapunov. Η απώλεια μιας τόσο αξιόλογης προσωπικότητας στον κόσμο της ελληνορωμαϊκής πάλης ξεπερνά τα σύνορα των χωρών. 

Η κληρονομιά  του Sapunov ξεπερνά τα επιτεύγματά του ως παγκόσμιος πρωταθλητής και εθνικός προπονητής πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Η βαθιά επιρροή του στην ελληνική πάλη είναι ανυπολόγιστη, έχοντας αφιερωθεί στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλήματος στη χώρα μας. Η καθοδήγηση, η σοφία και οι αξιοσημείωτες προπονητικές του ικανότητες έχουν διαμορφώσει αμέτρητους αθλητές, μεταλαμπαδεύοντας τους τις αξίες της πειθαρχίας, της αφοσίωσης και του αθλητικού πνεύματος.

Αναγνωρίζουμε ότι οι συνεισφορές του Sapunov επεκτάθηκαν πέρα από την πάλη. Η ικανότητά του να εμπνέει και να ηγείται επεκτάθηκε στην προώθηση της διεθνούς συντροφικότητας. Η παρουσία του έγινε αισθητή όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα πάλης στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της προπονητικής του ευφυΐας, αλλά και σε ολόκληρη την παγκόσμια οικογένεια πάλης στην οποία συνέβαλε με επιτυχία τα μέγιστα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους  φίλους, τους συναδέλφους, τους αθλητές και τους αξιωματούχους που τον γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Τέλος, αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάλης, κάτι που διατηρούμε μέχρι σήμερα. 

Εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου,

Με εκτίμηση 

Στέργιος Λεωνάκης

Πρόεδρος ΕΛΟΠ