Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κέρδισε με το… καλημέρα τις καρδιές των Ελλήνων και της οικογένειας της Πάλης. Ο κόσμος μπορεί να γνώριζε τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά κανείς δεν ήξερε την αγάπη και την… λατρεία που φέρει για την χώρα μας και κυρίως την Ιστορία της.

Αμέσως μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου κατέκτησε το χρυσό στα 86κ. ο Κουρουγκλίεβ σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά! Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι από την στιγμή που δεν μπορούσε να παλέψει για την γενέτειρά του η μόνη χώρα που τον ενδιέφερε ήταν η Ελλάδα, για την ένδοξη Ιστορία της, απορρίπτοντας πολλές προτάσεις.
Στην επιστροφή του στην Αθήνα ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ζήτησε από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να… επισκεφτεί το Καλλιμάρμαρο. Το σπουδαιότερο και ιστορικότερο στάδιο στον κόσμο. Εκεί που είναι ταυτισμένη η ιδέα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού και αναβιώσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
«Ηθελα πολύ να έρθω στο Καλλιμάρμαρο. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι που έρχονται στην Ελλάδα θέλουν να πάνε στο πιο ξακουστό μνημείο την Ακρόπολη. Θέλω κι εγώ βέβαια να πάω. Αλλά στην Ελλάδα ήρθα για την αθλητική της Ιστορία. Ηθελα να πάω με το μετάλλιό μου στο Καλλιμάρμαρο. Να δω από κοντά αυτό το υπέροχο κόσμημα!» τόνισε ενθουσιασμένος ο Κουρουγκλίεφ όταν είδε από κοντά το στάδιο και πρόσθεσε:
«Τα λόγια είναι περιττά. Είναι τρομερό αίσθημα να πατάς σε αυτό τον ιερό χώρο. Αισθάνομαι φανταστικά, Ζήτησα από τους διοικούντες της ομοσπονδίας αν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα πρωτάθλημα επίλεκτων αθλητών παγκοσμίως στο Καλλιμάρμαρο. Θα είναι η καλύτερη εμπειρία που θα έχουμε ζήσει, να αγωνιστούμε στο ίδιο στάδιο που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες! Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος.» τόνισε ο Κουρουγκλίεβ.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η χαρά του Πρωταθλητή Ευρώπης δεν κρυβόταν και εκτός από τις πολλές φωτογραφίες που έβγαλε, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί εκ νέου την Αρχαία Ολυμπία.