Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, για την ελληνική αποστολή, ξεκινάει αύριο στη Ρωσία το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί έως τις 6 Μαΐου. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν 6 αθλητές που στόχο έχουν τη διάκριση. Η Μαρία Πρεβολαράκη θα αγωνιστεί στα 53κ. και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στη Σερβία.

Πολλές φιλοδοξίες για καλά πλασαρίσματα έχουν και οι υπόλοιποι αθλητές. Στην ελευθέρα θα αγωνιστούν οι Κύριλλος Μπινενμπάουμ (74κ.) και Γιώργος Μελέτοβ (79κ), ενώ στην ελληνορωμαϊκή θα συμμετάσχουν οι: Γιώργος Πρεβολαράκης (77κ.), Δημήτρης Τσεκερίδης (87κ.) και Λαοκράτης Κεσίδης (97κ.) . Στη Ρωσία βρίσκονται επίσης οι προπονητές Παναγιώτης Χεριστανίδης, Θέμης Ιακωβίδης και Μόισεν Παριγέι, καθώς και οι διαιτητές Χρήστος Λιάκος και Αναστασία Μιγκίπη.

Λίγο πριν τη μάχη του για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Δημήτρης Τσεκερίδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του και τους στόχους που έχει στη διοργάνωση. “Είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ με τα χρώματα της Ελλάδας. Στόχος μου είναι να κάνω μια αξιοπρεπής εμφάνιση, καθώς η χρονιά ήταν λίγο περίεργη με αρκετούς μικροτραυματισμούς. Εχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και θα παλέψω για να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Δευτέρα 30.4: Γιώργος Πρεβολαράκης, Δημήτρης Τσεκερίδης

Τρίτη 1.5: Λαοκράτης Κεσσίδης

Πέμπτη 3.5: Μαρία Πρεβολαράκη

Παρασκευή 4.5: Γιώργος Μελέτοβ

Σάββατο 5.5: Κύριλλος Μπινενμπάουμ