Στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσαντικίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί αύριο στα ρεπεσάζ απέναντι στον Ουκρανό Μικαΐλοφ και αν επικρατήσει θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Αλι για το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Τσαντικίδης που συμμετείχε στην κατηγορία των 97κ. ηττήθηκε στους «16» από τον Καντζιμαχαμεντάου. Ο Λευκορώσος έφτασε με ιδιαίτερη ευκολία στον τελικό κι έδωσε στον Ελληνα πρωταθλητή μια δεύτερη ευκαιρία.
Στα 97κ. ο Χρήστος Πετρίδης πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση και νίκησε στους «16» τον Ισπανό Πανκόρμπο με 11-4. Στα προημιτελικά έχασε από τον Γερμανό Κουντίνοβιτς με τεχνική υπεροχή και αποκλείστηκε.
Στα 65κ. ο Φώβτης Παπαδάκης ηττήθηκε από τον Αρουσμανιάν (Ουκρανία) με τεχνική υπεροχή και έμεινε εκτός συνέχειας.

Το Σάββατο εκτός από τον Τσαντικίδη θα αγωνιστούν και πολλοί Ελληνες. Στα 61κ. ο Γιώργος Πιλίδης θα αντιμετωπίσει στον προκριματικό γύρο τον Ρώσο Μπογκομόεφ.
Στα 74κ. ο Κύριλλος Μπινενμπάουμ θα παλέψει στον προκριματικό γύρο με τον Ισραηλινό Φινεσίλβερ. Στα 86κ. ο Γιώργος Σαββουηλίδης στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Κανέβα.

Τέλος στα 92κ. ο Αγγελος Κουκλάρης θα περιμένει στα προημιτελικά να μάθει τον αντίπαλό του, από το νικητή του ζευγαριού Ρίτσκο (Ουκρανία) – Γκαλτσιάν (Αρμενία)