Με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στα Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στο Βελιγράδι ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης έδειξε το καλό του πρόσωπο στη Σερβία, ωστόσο η ήττα που γνώρισε από τον Ουκρανό Μιχαΐλοφ του κόστισε τον δρόμο προς το βάθρο.

Η μάχη του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκίνησε ιδανικά. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-1 του Λετονού Αμίροβς και πήρε την πρόκριση για τους «16». Συνολικά το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης ήλεγχε το ματς και πήρε μία δίκαιη νίκη.

Στη συνέχεια ο Κουγιουμτσίδης προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς νίκησε με μεγάλη άνεση τον Κορεάτη Σέο, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη επικράτησή του στην κορυφαία διοργάνωση. Σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ανώτερος και επικράτησε με τεχνική υπεροχή.

Στη συνέχεια Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Μιχαϊλοφ. Παρότι ξεκίνησε σταθερά στη συνέχεια έχασε με τεχνική υπεροχή και έμεινε εκτός μεταλλίων. Ο Ουκρανός στα ημιτελικά έχασε 5-4 από τον Ιρανό Νοκοντιλαρίμι με αποτέλεσμα ο Κουγιουμτσίδης να απολέσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.