Την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες παραστάσεις ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά είχαν οι τρεις Ελληνες αθλητές της Ελευθέρας που αγωνίστηκαν στο διεθνές τουρνουά Πάλης της Ουκρανίας.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και συμμετείχαν σπουδαίοι αθλητές από πολλές χώρες. Στα 74κ. ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έφτασε έως τα προημιτελικά, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει το Ολυμπιακό εισιτήριο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με τεχνική υπεροχή στη φάση των «32» του Ντιέτσε και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη διοργάνωση. Στους «16» ο Κουγιουμτσίδης επικράτησε με 8-0 του Ρουμάνου Βασιλιόγκλο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί πάλεψε με τον Ούγγρο Κουραγκαμόντοφ και ηττήθηκε με 11-7.

Στα 86κ. ο Γιώργος Σαββουλίδης αποκλείστηκε από τον Μολδαβό Ιανούλοφ, καθώς ηττήθηκε με 5-0, ενώ στα 97κ. ο Τιμοφέι Ξενίδης έχασε από τον Αζέρο Ιλίασοφ με 7-3.

Τέλος ο Γιώργος Πιλίδης παρά το γεγονός ότι ζυγίστηκε, δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς στην τελευταία προπόνηση τραυματίστηκε στο κεφάλι. Επόμενoς σταθμός για τους πρωταθλητές το προολυμπιακό τουρνουά της Ουγγαρίας.