Πολύ ευχάριστα ήταν τα νέα των πανελλαδικών εξετάσεων για την ελληνική Πάλη, καθώς ο πρωταθλητής Ευρώπης Ηλίας Παγκαλίδης πέρασε στην ιατρική και μάλιστα χωρίς την χρήση των μορίων από τη μεγάλη του επιτυχία.

Λένε πως δύο καρπούζια δεν χωράνε σε μία μασχάλη, αλλά αν έχεις όρεξη κι αγαπάς αυτό που κάνεις τότε όλα είναι πιθανά. Ο αθλητής του ΠΑΟΚ ήταν πολύ ευχαριστημένος από την είσοδό του στη σχολή που ονειρευόταν και στις δηλώσεις του δεν το έκρυψε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέρασα ιατρική. Ηταν αυτό που ήθελα, η πρώτη μου επιλογή. Άφησα τις προπονήσεις πίσω, κάτι που φάνηκε και στους αγώνες. Αναγκαστικά έπρεπε να διαβάσω πολύ, γιατί μετά την απόφαση του ΣΤΕ δεν γνωρίζαμε αν θα ισχύουν τα μόρια. Αυτή η απόφαση ήταν άδικη γιατί οι αθλητές στερούν τον χρόνο του διαβάσματος γα να προπονούνται και να φέρνουν επιτυχίες στη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο Ηλίας Παγκαλίδης φανερά προβληματισμένος αναφέρθηκε στο ελληνικό σύστημα που αναγκάζει τους αθλητές να σταματάνε νωρίς την καριέρα τους στα ερασιτεχνικά αθλήματα: «Θέλω κι εγώ να δω αν μπορώ να συνδυάσω σπουδές και αθλητισμό. Η αλήθεια είναι ότι κάποτε ο αθλητισμός θα μείνει πίσω, γιατί δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί για το μέλλον. Δυστυχώς ο αθλητής δεν παίρνει μόνος του την απόφαση για το αν θα συνεχίσει τον πρωταθλητισμό. Η ανάγκη παίρνει την απόφαση για το αν θα σταματήσει κάποιος… » κατέληξε ο Ηλίας Παγκαλίδης.