Ο Διοικητικό Απολογισμός της ΕΛΟΠ όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Δημήτρη Τραμπάκουλα στη Γενική Συνέλευση στις 14-3-2019

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Εκπρόσωποι,

 

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που σαν σκοπό έχει την ενημέρωσή σας για τα πεπραγμένα της διοίκησή μας για το έτος 2018.

Πριν ξεκινήσω την ενημέρωσή σας για το διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς η οποία μας χάρισε πάρα πολλές επιτυχίες από τους αθλητές/τριες μας, αλλά και κάναμε αρκετά βήματα για την οριστική έξοδο από τα τεράστια χρέη που κληρονομήσαμε από τα προηγούμενα έτη.

Θέλω να καλωσορίσω τον δις Ολυμπιονίκη και τ. Πρόεδρο κ. Πέτρο Γαλακτόπουλο, καθώς επίσης και τον Ολυμπιονίκη και τ. Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Θάνο, οι οποίοι τιμούν με την παρουσία τους την ΓΣ.

 

Φίλες και Φίλοι,

 

Το έτος 2018 μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε υπερήφανοι για το έργο που κάναμε σε διοικητικό επίπεδο σε συνεργασία πάντα με τα στελέχη της Ομοσπονδίας, τους προπονητές μας, τους αθλητές/τριες και φυσικά με τα σωματεία μας. Είμαστε περήφανοι, διότι, μια συλλογική δουλειά όλων μας χωρίς να εξαιρούμε κανέναν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας και η Ομοσπονδία όπως όλοι γνωρίζουμε, απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

  1. Καταφέραμε και υλοποιήσαμε στο 100 % το αγωνιστικό μας πρόγραμμα διοργανώνοντας (24) διαφορετικά εθνικά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών με συμμετοχή (1800) και πλέον αθλητών/τριών από (90) διαφορετικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.
  2. Είχαμε (756)  νέες εγγραφές αθλητών/τριών   από (88)  διαφορετικά σωματεία.
  3. Διοργανώθηκαν (5) κάμπ προετοιμασίας στην Ελλάδα για τις αγωνιστικές ηλικίες με συμμετοχή 220 ατόμων.

Αναλυτικά:

  • 22-31/12 ΛΟΥΤΡΑΚΙ 65 ΑΤΟΜΑ
  • 3-15/4 ΛΟΥΤΡΑΚΙ 110 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΕΣ
  • 24/6-6/7 ΠΟΡΤΑΡΙΑ 20 ΑΤΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ & ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΕΦΗΒΟΙ ΠΑΙΔΕΣ
  • 25/6-5/7 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 15 ΑΤΟΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΕΦΗΒΟΙ ΠΑΙΔΕΣ
  • 15-25/7 ΚΙΛΚΙΣ 20 ΑΤΟΜΑ ΕΦΗΒΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

 

  1. Συμμετείχαμε σε (11) κάμπ προετοιμασίας στο εξωτερικό με 64 άτομα.

Αναλυτικά:

Ιαπωνία, δύο κάμπ στην Ρουμανία, Εσθονία, Σουηδία, Ουκρανία, Λιθουανία, Γερμανία, και τρεις προετοιμασίες στην Ρωσία.

  1. Συμμετείχαμε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Παίδων- Κορασίδων- Εφήβων-Νεανίδων-Ανδρών-Γυναικών U23 και Ανδρών – Γυναικών στα στυλ Ελληνορωμαϊκής-Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης  με (44) άτομα  (32 αθλητές, 12 συνοδοί προπονητές-διαιτητές).
  2. Συμμετείχαμε στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παμπαίδων-Πανκορασίδων U15, Παίδων- Κορασίδων- Εφήβων-Νεανίδων-Ανδρών-Γυναικών U23 και Ανδρών – Γυναικών στα στυλ Ελληνορωμαϊκής-Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης  με (117) άτομα (82 αθλητές και 35 συνοδούς προπονητές-διαιτητές).
  3. Συμμετείχαμε στους Μεσογειακούς Αγώνες με (10) άτομα (6 αθλητές και 4 συνοδούς προπονητές-διαιτητές).
  4. Συμμετείχαμε στους Βαλκανικούς Αγώνες  U15, Παίδων- Κορασίδων- Εφήβων-Νεανίδων με την υποστήριξη και των σωματείων μας στα στυλ Ελληνορωμαϊκής-Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης με (58) άτομα (41 αθλητές και 17 συνοδούς προπονητές-διαιτητές).
  5. Συμμετείχαμε στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων- Εφήβων-Νεανίδων στα στυλ Ελληνορωμαϊκής-Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης με 39 άτομα ( 35 αθλητές και 4 συνοδούς προπονητές-διαιτητές).
  6. Συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην ΄Αμμο στις ηλικίες Παίδων-Κορασίδων-Εφήβων-Νεανίδων-Ανδρών-Γυναικών με (16) άτομα (11 αθλητές, 5 συνοδοί προπονητές-διαιτητές).
  7. Επίσης, συμμετείχαμε σε (10) διαφορετικά διεθνή τουρνουά προετοιμασίας για τους αθλητές/τριες των εθνικών μας ομάδων σε όλα τα στυλ στις χώρες Ουκρανία (3 αθλητές, 1 προπονητής), Ιράν (10 αθλητές, 4 συνοδοί προπονητές-διαιτητές), Βουλγαρία (17 αθλητές, 4 συνοδοί προπονητές-διαιτητές), Ρωσία (9 αθλητές, 1 συνοδός προπονητής), Εσθονία (8 αθλητές, 2 συνοδοί προπονητές), Ρουμανία (10 αθλητές, 1 συνοδός προπονητής), Ιταλία ( 1αθλητής, 1 συνοδός προπονητής), Ρουμανία (24 αθλητές, 6 συνοδοί προπονητές-διαιτητές), Ρωσία (3 αθλητές, 1 συνοδός προπονητής), Πολωνία (1 αθλητής, 1 συνοδός προπονητής), Σερβία (2 αθλητές, 1 συνοδός προπονητής).
  8. Τέλος οι αθλητές μας κατέκτησαν (4) μετάλλια ( δύο αργυρά και δύο χάλκινα) στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ολυμπιακής Πάλης, (4) πέμπτες θέσεις και (8) πλασαρίσματα στην πρώτη οκτάδα. Κατέκτησαν επίσης ένα χρυσό, ένα χάλκινο, τρείς πέμπτες και μια έβδομη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες. Κατέκτησαν επίσης (24) μετάλλια στους Βαλκανικούς αγώνες και (35) μετάλλια στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα και   στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην ΄Αμμο οι αθλητές/τριές μας κατέκτησαν (2) χρυσά και  (2) αργυρά μετάλλια και οκτώ πλασαρίσματα στην πρώτη εξάδα.

 

Μετά τα παραπάνω αποτελέσματα όπως ανέφερα και στην αρχή της ομιλίας μου, οι συνεργάτες μου και εγώ αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος που αγαπάμε και των επιτυχιών των αθλητών/τριών και των προπονητών μας.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στους αθλητές/τριές μας που αυτή την περίοδο προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΤΟΚΥΟ 2020, την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και απόλυτη επιτυχία στους στόχους τους.

Σας ευχαριστώ.

 

Δημήτριος ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ
Πρόεδρος ΕΛΟΠ