Η Μαρία Πρεβολαράκη μετά από μία ημέρα με εντυπωσιακή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης του Βελιγραδίου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η «Κυρία» της ελληνικής πάλης ξεκίνησε την πορεία της στα 53 κιλά από την φάση των «16» με μία εντυπωσιακή και άνετη νίκη απέναντι στην Ισπανίδα Ρουέδα Φλόρες, ενώ συνέχισε επικρατώντας της Κουβανής Λάουρα Ερίν Άβιλα με 7-5 σε ένα παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις.

Η Πρεβολαράκη με αυτό τον τρόπο μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων και αγωνίστηκε στον ημιτελικό απέναντι στην Ντόμινικ Ολίβια Πάρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ημιτελικός εξελίχθηκε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Η Αμερικανή προηγήθηκε 2-0 αρχικά και 3-0 στη συνέχεια μετά από ποινή που δέχθηκε η Μαρία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μείωσε σε 3-1 με τον ίδιο τρόπο και προσπάθησε να πάρει τους πόντους που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει και να προκριθεί στον τελικό, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πλέον, η Μαρία Προβολαράκη θα έχει την ευκαιρία να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, καθώς βρίσκεται ήδη στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Εκεί περιμένει την αντίπαλό της που θα προκύψει από το ματς των ρεπεσάζ ανάμεσα στην Λουσία Λαμίλεθ Γέπεζ Γκουζμάν από το Εκουαδόρ και την Μερσέντες Ντένες από την Ουγγαρία.