Με τρεις Έλληνες πρωταθλητές να ρίχνονται στη μάχη ξεκίνησε στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών. Ο Νίκος Ντούνιας στα 130 κιλά της Ελληνορωμαϊκής αντιμετώπισε για την φάση των προημιτελικών τον Τούρκο Φατίχ Μποζκούρτ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τη ζώνη των μεταλλίων, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ, καθώς ο Τούρκος έφτασε μέχρι τον τελικό. Ο Ντούνιας θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Μαρσέλ Αλμπίνι, ενώ στη συνέχεια θα παλέψει με τον Ούγγρο Ντάριουζ Ατίλα Βίτεκ για το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 55 κιλά ο Ηλίας Ζαϊράκης, είχε πρόωρο αποκλεισμό, καθώς αιφνιδιάστηκε από τον Ρουμάνο Ντένις Φλορίν Μιχάι και έμεινε εκτός συνέχειας. Την ήττα στα 87 κιλά γνώρισε και ο Νίκος Ιωσηφίδης από τον Πολωνό Σιμόν Σιμόνοβιτς.

Τρεις συμμετοχές στην δεύτερη ημέρα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 συνεχίζεται για τους αθλητές της Ελληνορωμαϊκής. Στην δεύτερη ημέρα η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από ακόμα τρεις πρωταθλητές.

Στα 72 κιλά ο Γιώργος Θεόδωρος Σωτηριάδης θα αντιμετωπίσει στην προκριματική φάση τον Χοσέ Αλεχάντρο Βαρέλα Γκαρσία από την Γουατεμάλα, ενώ στους «16» τον περιμένει ο Κροάτης Πάβελ Πούκλαβετς.

Στα 82 κιλά ο Ηλίας Παγκαλίδης θα παίξει για τα προκριματικά με τον Γκαγκίκ Χακομπιάν από την Αρμενία, με τον Χοσέ Μιγκέλ Εστέβεζ Μαρίν να βρίσκεται στους «16».

Τέλος, ο Απόστολος Παναγιώτης Τσιόβολος κληρώθηκε απευθείας στους «16» των 97 κιλών και περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στον Ολλανδό Τάιρον Στέρκενμπουργκ και τον Βραζιλιάνο Ιγκόρ Φερνάντο Άλβες ντε Κεϊρόζ.