Με τους αθλητές της ελευθέρας να παίρνουν θέση στην παλαίστρα συνεχίζεται η δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσει την Παρασκευή (21/10) ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης. Ο πρωταθλητές Ευρώπης θα αγωνιστεί στα 79 κιλά και θα αντιμετωπίσει στην προκριματική φάση τον Σόμπορ Νάγκι από την Ουγγαρία. Σε περίπτωση πρόκρισης το «φαινόμενο» θα παίξει απέναντι στον Ρασίντου Ντιβάν Ιλαντάρι Πεντίτζε από την Σρι Λάνκα με φόντο τα προημιτελικά.

Οι υπόλοιποι τρεις αθλητές της Ελευθέρας θα αγωνιστούν το Σάββατο (22/10). Στα 86 κιλά ο Άγγελος Κούκλαρης θα παίξει στα προκριματικά απέναντι στον Τούρκο Εμρέ Τσιφτσί. Στα 92 κιλά ο Γκίβι Μπλιάτζε κληρώθηκε με τον Νοτιοαφρικανό Μασιέλ Γιοχάνες Γκρόμπλερ, ενώ στα 125 κιλά ο Αζαμάτ Χοσόνοφ θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αθεμπρόν Χολγκάδο.

Την Πέμπτη (20/10) στα 53 κιλά των γυναικών αγωνίστηκε η Κατερίνα Βεκρή. Μετά από ένα κλειστό αγώνα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε με πτώση από τον Αμερικανίδα Φελίσιτι Κέι Τέιλορ και δεν κατάφερε να μπει στη διαδικασία των ρεπεσάζ.