Οι Μικτές Πολεμικές Τέχνες (ΜΜΑ) στην Ελλάδα, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή τους τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς έχει υποβληθεί αίτηση στην Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA) για να γίνουν πλήρες μέλος της οργάνωσης μετά από δύο χρόνια ως συνεργαζόμενο μέλος.

Από τότε που έγινε μέλος της οικογένειας GAMMA το 2020 ως μέλος της μη Ολυμπιακής Αθλητικής Επιτροπής στην Ελλάδα, η εθνική ομοσπονδία έχει ήδη διοργανώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έχει αποστείλει μία ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GAMMA 2021 στο Άμστερνταμ, η οποία επέστρεψε στην πατρίδα της με δύο χάλκινα μετάλλια.

Η υποβολή της αίτησης για πλήρη ένταξη στην GAMMA αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου στρατηγικού οράματος για την ανάπτυξη και βελτίωση του MMA στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και της μη Ολυμπιακής Αθλητικής Επιτροπής της χώρας.

Με αφορμή της υποβολή της αίτησης στην GAMMA, ο καθηγητής Ευάγγελος Κούτρας που εκπροσωπεί τις δραστηριότητες του MMA στην Ελλάδα και ο Λαβασίδης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, συναντήθηκαν για να υπογράψουν τα επίσημα έγγραφα που αφορούν στην ένταξη με πλήρη ιδιότητα μέλους. Μετά από αυτό το σημαντικό βήμα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είναι λάτρης του MMA και έχει εντυπωσιαστεί από τα βήματα που έχει κάνει η οργάνωση για την προώθηση του αθλήματος, συστήθηκε στους εκπροσώπους της GAMMA στη χώρα.

Σίγουρα δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να υπάρξουν περισσότεροι κάτοχοι μεταλλίων MMA για τους οποίους θα γιορτάζουμε ευρέως στο μέλλον.