Ο Νίκος Παγγέας από την Παλαίστρα Φαρσάλων ήταν το πρόσωπο που ξεχώρισε στα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο κλειστό της Ομόνοιας Σερρών.

Ο αθλητής με σύνδρομο Down αγωνίστηκε στα 67 κιλά και καταχειροκροτήθηκε στο κλειστό από το κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την αγωνιστική δραστηριότητα. Ο 19χρονος, που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λύκειο, βοηθάει τον πατέρα του Χρήστο, στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ ασχολείται και με την Άρση Βαρών, έχοντας στόχο τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στις Σέρρες τα έδωσε όλα σε δύο εξάλεπτα παιχνίδια, κέρδισε το σεβασμό των αντιπάλων του και φυσικά σήκωσε όρθιο το κοινό, που τον αποθέωσε, κερδίζοντας το «χρυσό» μετάλλιο στην καρδιά τους.

Ο Νίκος απέδειξε πως μπορεί να κάνει τα πάντα, δίδαξε μαζί με τους αντιπάλους του το «ευ αγωνίζεσθαι» και θύμισε σε όλους το νόημα και το βαθύτερο πνεύμα των αγώνων.

Το πρόσωπο των αγώνων μίλησε στην ΕΛΟΠ:

-Νίκο έπαιξες δύο γεμάτους αγώνες, πήρες πάρα πολλούς πόντους και σε καταχειροκρότησε όλο το γήπεδο. Θέλω να μου πεις πως νιώθεις μετά την προσπάθεια που έκανες;

«Νιώθω πολύ ευχαριστημένος παρόλο που δεν κερδίσαμε. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι στους αντιπάλους μου να είναι οι καλύτεροι από όλους». -Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το άθλημα της Πάλης; «Αποφάσισα να ασχοληθώ με το άθλημα της Πάλης διότι μου αρέσει τόσο πολύ που όντως ήθελα να μπω μέσα. Λόγω του πατέρα μου που τον αγαπώ και μο έμαθε την Πάλη. Έτσι αγάπησα την Πάλη και μπήκα».

 

Ο πατέρας του Νίκου, Χρήστος, παρουσιάστηκε εμφανώς συγκινημένος.

-Είδατε τον γιο σας να αγωνίζεται, να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και στο τέλος να τον χειροκροτεί και όλο το γήπεδο. Θέλω να μου πείτε εσείς πως νιώσατε απέξω βλέποντας τον Νίκο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στην παλαίστρα.

«Πάλευε από τότε που ήταν στο δημοτικό. Η γυναίκα μου είχε πει όυι όσα χρήματα έχουμε δώσει σε εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, αναπτυξιολόγους, το κέρδος που είχε από την Πάλη δεν το πήρε από όλους αυτούς μαζί. Νομίζω ότι αυτό συνεχίζει να γίνεται. Ο Νίκος τώρα και στην προπόνηση με βοηθάει. Καθημερινά κάνουμε προπόνηση. Και στην Άρση Βαρών κάνει επιδόσεις για διακρίσεις. Είναι όλη του η ημέρα αφιερωμένη σε αυτό. Στο να γίνει αυτός καλύτερος. Συγχρόνως με βοηθάει σαν προπονητής στο σύλλογο. Βοηθάει με τα μικρά παιδιά. Αυτές οιο εργατοώρες όμως είναι σα να μαγειρεύεις χωρίς να τρως. Αυτούς τους αγώνες έπρεπε να τους κάνει. Έπρεπε να φάει από το μαγείρεμά του».

-Οι επόμενοι αγώνες πότε είναι; Πότε θα τον ξαναδούμε τον Νίκο;

«Οι επόμενοι αγώνες μας θα είναι στην Άρση Βαρών με απαιτήσεις».