Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης ανακοίνωσε μία σημαντική αλλαγή, καθώς νέος γενικός γραμματέας με άμεση ισχύ της απόφασης ορίστηκε ο Κάρλος Ρόι.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Λωζάνης εντάχθηκε στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το 2009. Συνεργάστηκε στενά με τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα σε διάφορα ζητήματα της ομοσπονδίας, έχοντας την ευθύνη των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου και του Κογκρέσου, τις ρυθμιστικές και θεσμικές σχέσεις με τις ομοσπονδίες μέλη, καθώς και τον συντονισμό των ηπειρωτικών συμβουλίων και των εργασιών των Επιτροπών.

«Ο Κάρλος υπηρέτησε την UWW (Παγκόσμια Ομοσπονδία) με απόλυτη ακεραιότητα και τον συγχαίρουμε για τον νέο ρόλο», δήλωσε ο πρόεδρος Νέναντ Λάλοβιτς. «Έχει τεράστια εμπειρία στη διακυβέρνηση, τη διοίκηση και τον διεθνή αθλητισμό. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να βοηθά το άθλημά μας να αναπτυχθεί με το νέο του ρόλο».
Ήταν επίσης υπεύθυνος του προγράμματος κατά του ντόπινγκ έως ότου η UWW υπέγραψε συμφωνία με την ITA το 2019 για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων κατά του ντόπινγκ. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση της πάλης στους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες – Λονδίνο 2012, Ρίο 2016 και Τόκιο 2020.

«Με τιμά και ευχαριστώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη τους», είπε ο Ρόι με την σειρά του και συνέχισε: «Ανυπομονώ να συνεχίσω το έργο της συνεχούς βελτίωσης του αθλήματος και της οργάνωσής μας, μαζί με τους πολύ ταλαντούχους συναδέλφους μου».

Ο Ρόι αναλαμβάνει το ρόλο μετά την παραίτηση του Μισέλ Ντισόν που υπηρέτησε την UWW για περισσότερα από 35 χρόνια. Η προσφορά του στην πάλη ήταν τεράστια.