Με 8 Ελληνες αθλητές θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών που διεξάγεται στην Τουρκία. Η κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 10 του μηνός.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι: Ανέστης Ζαριφές (97κ.), Κώστας Φωτιάδης (130κ.) της ελληνορωμαϊκής, Γιώργος Πιλίδης (57κ.), Κωνσταντίνος Γκότσης (74κ.), Γκεόργκι Μελέτωβ (79κ.), Ηλίας Κύδρος (86κ.) και Νιάζι Ιμπις (97κ.) στην ελευθέρα, ενώ στις Νέες Γυναίκες θα αγωνιστεί η Βιργινία Τσακνάκη (65κ.).

Οι προπονητές που έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία είναι οι Αμιράν Καρντάνοβ, Θέμης Ιακωβίδης, Γιάννης Παγκαλίδης, καθώς και ο διεθνής διαιτητής Χρήστος Λιάκος. Αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Παντελής Αθανασίου.

Στη διοργάνωση συμμετέχει το «χρυσό» παιδί της ελληνικής Πάλης. Ο Γιώργος Πιλίδης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων Ανδρών και θα έχει τη δυνατότητα να «μετρήσει τις δυνάμεις του».

Στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  αγωνίστηκε ο Κώστας Φωτιάδης στα 130κ. της ελληνορωμαϊκής. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον προκριματικό γύρο από τον Νογκάεβ (Σερβία) με τεχνική πτώση.