Με όλα τα μεγάλα… όπλα στην «φαρέτρα» της θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που θα διεξαχθεί στην Βουλγαρία από 7 έως 13 Μαρτίου.

Μετά από πρόταση του ομοσπονδιακού προπονητή Αμιράν Καρντάνοφ, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την τεχνική επιτροπή θα αγωνιστούν χωρίς αγώνες πρόκρισης οι Γιώργος Πιλίδης, Γιώργος Κουγιουμτσίδης και Αζαμάτ Χοσόνοφ.
Οι τρεις αθλητές έκαναν όλη την Ελλάδα να συγκινηθεί μετά τις πολλές και σημαντικές επιτυχίες που είχαν το 2021.
Αναμφίβολα τα βλέμματα όλων πέφτουν στο «χρυσό παιδί» της ελληνικής Πάλης. Ο Γιώργος Πιλίδης επέστρεψε από τον Αγιο Δομίνικο και έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις προκειμένου να συνεχίσει ακριβώς εκεί που τελείωσε το 2021. Δηλαδή την κατάκτηση της… κορυφής! Αλλωστε έχει αποδείξει ότι είναι ένας αθλητής με τεράστιες δυνατότητες και άπαντες ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει το 2022 με ένα ακόμα μετάλλιο.
Στην Ουκρανία για πολυήμερο καμπ προετοιμασίας και αγώνες βρίσκεται ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης μαζί με τον προπονητή του Θέμη Ιακωβίδη θα συμμετάσχει και σε διεθνές τουρνουά και στόχος σε ακόμη μία διοργάνωση είναι να ανέβει στο βάθρο.
Στην Αθήνα επιστρέφει την Πέμπτη ο Αζαμάτ Χοσόνοφ. Ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του υπό τις οδηγίες του Αμιράν Καρντάνοφ και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιθυμεί να διπλασιάσει τις επιτυχίες του.
Η απόφαση της ομοσπονδίας είναι στον ένα μήνα που απομένει μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι αθλητές να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους αθλητές θα καταρτηθεί ένα αγωνιστικό πλάνο, προκειμένου να συμμετάσχουν απόλυτα έτοιμοι στη διοργάνωση.
Οι τρεις αθλητές ωστόσο δεν θα είναι οι μόνοι που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το Σάββατο στη Λάρισα διεξάγονται αγώνες πρόκρισης και μετά θα συγκροτηθεί ολόκληρη η ομάδα της ελευθέρας.