Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες πρόκρισης για το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθούν αύριο. Δύο μεγάλες παλαιστικές προσωπικότητες θα αγωνιστούν με στόχο να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς Ηπείρου.
Η πρώτη μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή του Γιώργου Πιλίδη. Με απόφαση της τεχνικής επιτροπής της ΕΛΟΠ ο Ελληνας πρωταθλητής κλήθηκε να αγωνιστεί σε αγώνες πρόκρισης με σκοπό να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον ίδιο. Την μεγάλη Πέμπτη ο Γιώργος Πιλίδης έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΕΛΟΠ, μέσω του συλλόγου του, αποστέλλοντας το απόγευμα έγγραφο στην ομοσπονδία κι ενημέρωσε ότι επιθυμεί να επανενταχθεί στην εθνική ομάδα και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ομοσπονδία εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που είχε σε ένα μαραθώνιο διαδικασιών με την παγκόσμια ομοσπονδία και την διοργανώτρια χώρα (Κροατία) κατάφερε να εκδώσει licence και να γίνει δεκτή η προσθήκη ακόμα ενός αθλητή της ελληνικής ομάδας. Επομένως ο Γιώργος Πιλίδης θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει στον αγώνα πρόκρισης τον πρωταθλητή Ελλάδας Ανδρών της κατηγορίας των 65κ. Φώτη Παπαδάκη.
Εκτός από την περίπτωση του Γιώργου Πιλίδη έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι θα δώσει αγώνα πρόκρισης και ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ. Η ελληνική ομοσπονδία κατάφερε και έντυσε στα «γαλανόλευκα» έναν από τους καλύτερους αθλητές Παγκοσμίως και θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τον πρωταθλητή Ελλάδας Ανδρών στην κατηγορία των 86κ. Θοδωρής Κυριακίδης
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση του φίλαθλου κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι ο αθλητής Αγγελος Κουκλάρης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς δεν ήταν πρωταθλητής στην κατηγορία του. Το όνομά του δηλώθηκε στην παγκόσμια ομοσπονδία γιατί είχε licence, λόγω της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u23. Η προκαταρκτική ονομαστική δήλωση σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γίνεται υποχρεωτικά 30 ημέρες πριν την διοργάνωση. Ετσι δηλώθηκε ο Κουκλάρης για να μπορέσει η Ελλάδα να έχει εκπρόσωπο στην κατηγορία, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία δίνει την δυνατότητα έως τρεις ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων να γίνει αλλαγή ονομάτων ή κατηγοριών.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την αξιοκρατική διαδικασία επιλογής της εθνικής ομάδας, μέσω από αγωνιστικές διαδικασίες και όχι με αποφάσεις θεσμικών οργάνων δίνει την δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να αποδείξουν μέσα στην παλαίστρα την αξία τους, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.
Ηδη η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη που στο τελευταίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στα 58κ. κλήθηκε να δώσει αγώνα πρόκρισης με την πρωταθλήτρια των 53κ. Κατερίνα Βεκρή, προκειμένου να κερδίσει την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι ρατσιστικές αναφορές όπως «Ρώσος αθλητής αντικατέστησε Ελληνα», δεν είναι αποδεκτές από την ομοσπονδία μας, δεν
συνάδουν με την Ολυμπιακή χάρτα της ΔΟΕ και τις αρχές, τις αξίες και του ιδεώδες του αθλητισμού.  Οι αθλητές μας αγωνίζονται με το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος τους και εκπροσωπούν πάνω από όλα την Ελλάδα.