Ο Χρήστος Λιάκος ζει το όνειρό του, καθώς για δεύτερη φορά στην αξιόλογη καριέρα του συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο έμπειρος διεθνής διαιτητής μίλησε στο σάιτ της ΕΛΟΠ για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Τόκιο. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Γιώργος Πιλίδης μπορούν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χρήστου Λιάκου

Ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει από τις πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων; 
«Η οργάνωση είναι πολύ καλή. Ολα τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα. Με τεστ κόβιντ καθημερινά, ενώ κανείς δεν μπορεί να βγει από το Ολυμπιακό χωριό. Το επίπεδο στους Αγώνες είναι πολύ υψηλό.  Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πάρεις μια νίκη. Ολοι οι αθλητές ελπίζουν σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και γι αυτό κάνει την επιτυχία ακόμα πιο δύσκολη».
Για δεύτερη φορά συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν έμαθες ότι θα συμμετάσχεις;
«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά συμμετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με την Μαρία Πρεβολαράκη και τον Γιώργο Πιλίδη εκπροσωπώ την Ελλάδα στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού. Τα συναισθήματα μου ήταν έντονα…»
Τι ήταν αυτό που σου έμεινε χαραγμένο στο Ρίο και τι περιμένεις να ζήσεις στο Τόκιο;
«Είναι όλο το Ολυμπιακό ιδεώδες. Ολος ο αθλητισμός κινείται γύρω από την Ολυμπιακή ιδέα και κυρίως εμείς οι Ελληνες είμαστε υπερήφανοι, όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί από εμάς ξεκίνησε. Από όποιο πόστο και αν βρίσκεσαι, μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το παν.»
Ποια είναι η γνώμη σου για την Μαρία και τον Γιώργο. Μπορεί να τους δούμε στο βάθρο;
«Εχουν όλα τα φόντα να πάνε καλά. Είναι δύο παιδιά με πολλές διακρίσεις και νομίζω θα έχουμε ευχάριστα νέα»