Η Παγκόσμια Πάλη θρηνεί την απώλεια του Τζένο Τζένοφ. Ο Βούλγαρος παράγοντας είχε αφιερώσει τη ζωή του στο άθλημα, με μεγάλο έργο και προσφορά που είχε αναγνωριστεί από όλους. Ηταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανάρτησε στην ιστοσελίδα της: «Η ημερομηνία της 31ης Μαΐου 2020 θα σηματοδοτηθεί για πάντα από αυτό το οδυνηρό γεγονός. Αυτός ο κύριος είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στην ανάπτυξη της πάλης».
Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σόφια.

Στενός του φίλος και συνεργάτης του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ήταν ο Θοδωρής Χαμάκος. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΟΠ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μίλησε για τη μεγάλη απώλεια του Τζένοφ. «Ηταν ένας από τους καλύτερούς μου φίλους. Γνωριζόμασταν 35 χρόνια. Τελευταία φορά είχαμε συνεργαστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Ηταν ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην Πάλη. Το κενό που θα αφήσει είναι μεγάλο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο εγγονάκι του που τόσο αγαπούσε», τόνισε αρχικά ο Θοδωρής Χαμάκος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεισφορά του  Τζένο Τζενόφ στις διεθνείς διοργανώσεις που έχει πάρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνιας: «Δεν έλεγε όχι σε ό,τι του ζητούσα και είχε σχέση με την Ελλάδα».

Ο Θοδωρής Χαμάκος που είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης θα αναλάβει προσωρινά χρέη προέδρου, έως το 2021 που θα γίνουν οι εκλογές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.