Με την Βασιλική Καραβάνου και την Βερονίκη Ιωσηφίδου να φτάνουν στους «μικρούς» τελικούς ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U15 που διεξάγεται στο Καποσβάρ της Ουγγαρίας.

Η Βασιλική Καραβάνου αγωνίστηκε στα 62 κιλά και ξεκίνησε την πορεία της με δύο επιβλητικές εμφανίσεις και ισάριθμες νίκες απέναντι στην Ίβα Ντράγκοβιτς από τη Σερβία και την Εγιλούλ Ιλμπάς από την Τουρκία. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Ζαλίνα Τότροβα που κατάγεται από τη Ρωσία και πάλεψε για να πάρει την πρόκριση στον τελικό.  Η Τότροβα προηγήθηκε 4-0 με την Καραβάνου να μειώνει σε 4-2. Στη συνέχεια προσπάθησε να πάρει τους πόντους της νίκης, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στον αγώνα με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο η Καραβάνου θα αντιμετωπίσει την Τζουλιάνα Καταντζάρο από την Ιταλία, η οποία κέρδισε την Ιωάννα Ξενίδου στα προκριματικά.

Στα 54 κιλά η Βερονίκη Ιωσηφίδου είχε επίσης δύο «καθαρές» νίκες μέχρι να φτάσει στον ημιτελικό. Η Ελληνίδα ξεπέρασε τα εμπόδια της Κάρολ Τάμσον από την Εσθόνια και της Ρενάτα Σκουράυταβα που κατάγεται από τη Ρωσία και έφτασε στη ζώνη των μεταλλίων. Εκεί αντιμετώπισε την Μαργκαρίτα Ιαρίγκινα  που κατάγεται από τη Ρωσία και γνώρισε την ήττα με αποτέλεσμα να βρεθεί στον «μικρό» τελικό. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο περιμένει να μάθει την αντίπαλό της που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μάρτα Μανκόφσκα από την Πολωνία και την Βαλέρια Φλοτσέα από την Ρουμανία.

Στα ρεπεσάζ η Μαρία-Λουίζα Γκίκα

Στα 42 κιλά η Μαρία-Λουίζα Γκίκα αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Ελισαβέτα Κρίλοβα που κατάγεται από την Ρωσία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε με 3-1, ωστόσο πήρε το εισιτήριο για τα ρεπεσάζ, καθώς η αντίπαλός της έφτασε μέχρι τον τελικό. Η Γκίκα θα αντιμετωπίσει την Εμινέ Γιαγκμούρ Αϊράτς από την Τουρκία και με νίκη θα παίξει στον «μικρό» τελικό κόντρα στην Ναζρίν Αχμαντλί από το Αζερμπαϊτζάν.

Από εκεί και πέρα, στα 46 κιλά η Σοφία Μιχαηλίδου νίκησε την Φοστίν Μεγετά από τη Γαλλία, αλλά στη συνέχεια έχασε από την Έλα Σούτζκο που κατάγεται από τη Ρωσία. Στα 50 κιλά η Δήμητρα Χριστίνα Σκουβάκη επικράτησε της Νικολέτα Πουσκάσου από τη Ρουμανία και στη συνέχεια έχασε από την Σοφία Ζούγιεβα που κατάγεται από τη Ρωσία.

Στα 54 κιλά η Μαρία Βανδουλάκη έχασε από την Γκαμπριέλα Μπέρκετς από την Σερβία, ενώ στα 66 κιλά η Δήμητρα Μπαρέλου ηττήθηκε από την Σοφία Τολόκνοβα που κατάγεται από τη Ρωσία.

Στη μάχη της Ελευθέρας πέντε Έλληνες

Στη δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U15 σειρά παίρνουν πέντε Έλληνες που θα αγωνιστούν στο στυλ της Ελευθέρας. Στα 41 κιλά ο Ιωάννης Κεσίδης ιθα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον Αλεξάνταρ Γκεοργκίεφ Ντέλτσεφ από την Βουλγαρία, ενώ στα 57 κιλά ο Παύλος Ντιαντιάδης κληρώθηκε απευθείας στην φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Μαρκ Κελέμεν από τη Ρουμανία και τον Ίσα Γιουμπίσοφ από το Αζερμπαϊτζάν.

Στα 62 κιλά ο Έκτορας Σιζό θα αντιμετωπίσει τον Μαγκομέντ Τζεναραλίεφ που κατάγεται από τη Ρωσία,  στα 75 κιλά ο Απόστολος Μπότης θα παλέψει με τον Γάλλο Λεβάν Τσερτκόεφ και στα 85 κιλά ο Παναγιώτης Μπρούζας κληρώθηκε με τον Άρνας Γιοκίμτσιους από τη Λιθουανία.