Με τους Έλληνες πρωταθλητές να ρίχνονται στη μάχη ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η δράση στο τουρνουά ξεκίνησε με το στυλ της ελληνορωμαϊκής, όπου ο Ιωάννης Πέτκος κατάφερε να μπει στη διαδικασία των ρεπεσάζ.

Στα 63κ. ο Έλληνας παλαιστής έχασε από τον Φινλανδό Τίνο Τάπιο Ογιάλα, ο οποίος κατάφερε να διανύσει όλο τον δρόμο μέχρι τον τελικό. Στα ρεπεσάζ ο Πέτκος θα αντιμετωπίσει τον Μολδαβό Βιτάλι Εριομένκο, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Ουκρανό Αντρέι Σέμεντσουκ.

Από εκεί και πέρα στα 55κ. ο Ηλίας Ζαϊράκης νίκησε εντυπωσιακά με 9-1 τον Ισραηλινό  Αμάρε Φετένε έχασε από τον Ουκρανό Έντουαρντ Στρίλτσουκ, ενώ την ήττα γνώρισε και ο Νίκος Ιωσηφίδης στα 87 κιλά από τον Φινλανδό Λάτβαλα. Τέλος στα 130κ. ο Νίκος Ντούνιας αντιμετώπισε τον Τούρκο Μουχάμετ Μπακίρ και παρότι προηγήθηκε έχασε με 4-1.

Την Τρίτη (14/3) σειρά παίρνει ο Ηλίας Παγκαλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στα 82 κιλά της ελληνορωμαϊκής. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» τον Ρουμάνο Βασίλε Ντανιέλ Κογιότς.

Τέλος στα 97 κιλά ο Αρχοντής Ξούρας κοντράρεται με τον Σουηδό Χάιντς Κλόστερμαν.