Οι πολλαπλοί σεισμοί που έπληξαν την νοτιοδυτική Τουρκία προκάλεσαν μεγάλες απώλειες. Οι αναφερόμενοι σεισμοί είχαν μέγεθος 7,7 και 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξαν επίσης τη Συρία.

Ο αθλητισμός στην Τουρκία έχει διακοπεί, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την διάσωση των εγκλωβισμένων και την βοήθεια όσων έχουν πληγεί από τη φυσική καταστροφή.

Οι σεισμοί έπληξαν και παλαιστές που συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά πάλης στην ευρύτερη περιοχή. Οι πιο πρόσφατες αναφορές έχουν δείξει ότι ομάδες της Γαλλίας, του Κοσσυφοπεδίου και του Ουζμπεκιστάν έχουν μεταφερθεί από τις πληγείσες περιοχές σε ασφαλείς περιοχές. Ωστόσο, επτά Τούρκοι παλαιστές έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί εξακολουθούν να αγνοούνται ως συνέπεια των σεισμών.

«Είναι καταστροφικό να ακούμε ότι οι σεισμοί έχουν αφαιρέσει τη ζωή τόσων πολλών πολιτών και είμαστε βαθιά λυπημένοι που επτά γενναίοι παλαιστές είναι μεταξύ των πολλών θυμάτων. Προσεύχομαι για τις οικογένειες και η οικογένεια της Πάλης στέλνει τη δύναμη και την υποστήριξή μας στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Νέναντ Λάλοβιτς.

Η οικογένεια της Πάλης παρακολουθεί συντετριμμένη τις εξελίξεις. Το ΔΣ της ΕΛΟΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.