Για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της δυσφήμισης του αθλήματος της Πάλης και τα πρόσωπα που κρύβονται στο παρασκήνιο, προσπαθούν με μεθοδευμένα ψέματα να αμαυρώσουν το κύρος και την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας.

Μετά τους δήθεν «ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» που διοργανώνει η Ομοσπονδία, σειρά τώρα έχει «Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ της ΕΛΟΠ» και «ΟΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ». Για μια ακόμη φορά θα αποδείξουμε ότι ο σκοπός και τα μέσα τους δεν είναι… άγια και το χειρότερο ότι είναι ανίδεοι από θεσμικές διαδικασίες και συνεπώς επικίνδυνοι για το άθλημα.

Το ΔΣ της ΕΛΟΠ θέλοντας να αποκαταστήσει το κύρος της Ομοσπονδίας, ενημερώνοντας πρωτίστως τα σωματεία μέλη της, αλλά και την κοινή γνώμη για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σχετικά με την σύγκλιση της ΓΣ στις 27/12/2020 και τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, παραθέτει τις νόμιμες ενέργειες στις οποίες προέβη όπως προβλέπονται από την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία και τις διατάξεις του καταστατικού.

Η Ομοσπονδία προκήρυξε τις εκλογές μέσα στις νόμιμες ημερομηνίες που προβλέπει το άρθρο 143 του ν.4714/2020 και συμπεριέλαβε τον κατάλογο των σωματείων που πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2 του ν.4726/2020, όπως αυτά ελέγχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας που προβλέπει το άρθρο 14 παράγραφος 10 του καταστατικού και είναι ταμειακώς τακτοποιημένα.

Η ομοσπονδία αμέσως μόλις προκήρυξε τις εκλογές απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις 12/11/2020 με αρ.πρωτ.3807/Φ2 κατάλογο πενήντα επτά (57) σωματείων με δικαίωμα ψήφου όπως προβλέπει το άρθρο 5 παράγραφος 3 του ν.4726/2020, για να διενεργηθεί ο έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα και να ενημερώσει ποια εξ αυτών έχουν ή θα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο μέχρι την καταλυτική ημερομηνία που ορίζει ο νόμος για να απαντήσει η ΓΓΑ (δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την διεξαγωγή της ΓΣ) και να προχωρήσει η αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας στην κατάρτιση της τελικής λίστας των σωματείων που θα συμμετάσχουν με δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση και θα επικυρωθούν από το σώμα αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 10 του καταστατικού.

Εν συνεχεία η ΕΛΟΠ απέστειλε επιστολή στις 16/11/2020 με αρ.πρωτ: 3838 και ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την προκήρυξη των εκλογών σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο.

Τονίσαμε για μία ακόμη φορά ότι το ΔΣ εκφράζει την ικανοποίηση του, διότι για πρώτη φορά θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες με σωματεία που έχουν μπει στο μητρώο, γεγονός που εμείς υποστηρίζουμε θερμά, επικροτούμε με όλες μας τις δυνάμεις και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε η πρώτη ομοσπονδία που θα διενεργήσει αρχαιρεσίες με σωματεία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει περί της νομιμότητάς τους.

Επί προσθέτως κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών θα παραστεί και θα προεδρεύσει δικαστικός αντιπρόσωπος ο οποίος θα έχει την ευθύνη ελέγχου νομιμότητας της διαδικασίας σύμφωνα με το καταστατικό και κυρίως με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η ΕΛΟΠ και το ΔΣ σέβεται πλήρως του νόμους και ενεργεί αυστηρά μέσα στο πλαίσιο αυτών και γι’ αυτό δικαιώθηκε πρόσφατα από τρεις δικαστικές αποφάσεις σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για ακύρωση των εκλογών στις 09/07/2020 και για ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Οσον αφορά τα ερωτήματα για τον κίνδυνο συνάθροισής λόγω της πανδημίας ή ότι το μητρώο αθλητικών φορέων της ΓΓΑ δεν θα έχει ολοκληρωθεί έως τη διεξαγωγή της ΓΣ, το ΔΣ της ομοσπονδίας με υπευθυνότητα, όπως έπραξε και κατά την προγραμματισμένη ΓΣ στις 22/11/2020 με απόφαση του θα αναβάλει και θα προκηρύξει τη διεξαγωγή νέας ΓΣ σε μεταγενέστερο χρόνο, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τα ψέματα και οι συκοφαντίες κατά της ομοσπονδίας και του αθλήματος μας αναπόφευκτα πέφτουν στο κενό, η ζημιά που κάνουν όμως στη δημόσια εικόνα της Πάλης δυστυχώς παραμένει.

Οι ανυπόστατες καταγγελίες και η συνεχής δυσφήμηση της ομοσπονδίας, από συγκεκριμένους ανθρώπους, δυστυχώς έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα καθυστερώντας την εκταμίευση της Β΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης, που έπρεπε να καταβληθεί τον Αύγουστο. Με αποτέλεσμα αθλητές, προπονητές, υπάλληλοι και εξωτερικοί συνεργάτες να έχουν μείνει απλήρωτοι και να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι αγωνιστικοί στόχοι και το πρόγραμμα της ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΕΛΟΠ θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον του ενώνοντας και όχι διαιρώντας, τιμώντας και όχι δυσφημίζοντας και κυρίως προασπίζοντας μέσα από το έργο του το κύρος, την αξιοπιστία και την δημόσια εικόνα της ομοσπονδίας και του αθλήματος της Πάλης.