Ο ελληνικός αθλητισμός βγήκε κερδισμένος από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στην εξαιρετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τίτλο το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό». 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έδωσε το «παρων» τόσο με περίπτερο στην έκθεση, όσο και την επίδειξη – παρουσίαση της Πάλης από νεαρούς αθλητές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης. καθώς και με τη δυναμική ομιλία του Δημήτρη Τραμπάκουλα

Στην επίσημη ομιλία του αναπληρωτή προέδρου της ΕΛΟΠ επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά η αναγκη να στηριχθούν οι νέοι αθλητές, καθώς και το μείζον πρόβλημα των σταδίων, όπου εξαιτίας κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης πιστή στον σχεδιασμό της για την ανάδειξη ταλέντων, παρουσίασε το εργο και τις ανησυχίες της για τα νέα παιδιά. 

Η ΕΛΟΠ είναι η μοναδική ομοσπονδία που συστηματικά δίνει πριμ στους αθλητές της για μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, ακόμη κι αν έχουν επιτευχθεί στις μικρές ηλικιακές κατηγοριες, ενω καλύπτει προετοιμασίες και αγώνες των αθλητών σε Ελλάδα και εξωτερικό, όλων των ηλικιακών κατηγοριών σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ομοσπονδιακών προπονητών. Ταυτόχρονα έχει θεσπίσει υψηλό μπόνους για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ με βάση τον σχεδιασμό δίνονται οδοιπορικά στους διακεκριμένους αθλητές, συμπληρώματα διατροφής και κάλυψη όλων των αναγκών σε θέματα που αφορούν γιατρούς και φυσικοθεραπευτές. 

Με μοναδικό στόχο την ανάδειξη των αθλητών η ομιλία του αναπληρωτή προέδρου Δημήτρη Τραμπάκουλα και οι προτάσεις που έγιναν προς τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι η επαναφορά προνομίων, ώστε οι αθλητές να συνεχίσουν να έχουν κίνητρα. 

Το θέμα των κινήτρων για την επαγγελματική αποκατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντικά, για να μπορούν οι αθλητές να συνεχίσουν να διεκδικούν απρόσκοπτα στους στόχους τους και τα όνειρά τους για τον ελληνικό αθλητισμό. 

Παράλληλα ο Δημήτρης Τραμπάκουλας αναφέρθηκε και στην αδικία που έχει δημιουργήσει η… γραφειοκρατία με τα στάδια. Το σύνολο των σταδίων χρησιμοποιούνται από ελαχιστα αθλήματα. Ο μαζικός αθλητισμός, όμως, δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, επειδή δεν αναφέρονται στο καταστατικό τους. Επομένως η ανεύρεση γηπέδων για τη διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται.  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να δώσει λύσεις σε αυτά τα δύο μεγάλα προβλήματα, που θα φέρει την αποκέντρωση των αθλημάτων γενικότερα και φυσικά πολλά νέα παιδιά στον αθλητισμό. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε ότι οι προτάσεις της ομοσπονδίας ήταν σε πολύ σωστό δρόμο και θα εξεταστούν άμεσα. Παράλληλα ο υφυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΛΟΠ και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αθλητές και προπονητές της Πάλης