Με δύο μετάλλια στις αποσκευές θα επιστρέψει η ελληνική αποστολή από την Τουρκία όπου συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά U17.

Η Μαρία Λουίζα Γκίκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 43κ., ενώ η Λουκία Καραγιάννη ήρθε τρίτη στα 61κ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γκίκα έδειξε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αρχικά νίκησε την Αουσεγκούλ Σαϊτσι (Τουρκία) με πτώση. Στη συνέχεια επιβλήθηκε με 10-1 της Ελανούρ Μπέρμπερ (Τουρκία).

Επόμενος αντίπαλος η Γιαγκμούρ Καραμπάκ από την Τουρκία. Η Γκίκα με νέα σπουδαία εμφάνιση νίκησε με πτώση μία αθλήτρια που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U17 το 2022.

Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρουμάνα Βοϊτσουλέσκου Ντιάνα επικράτησε με τεχνική υπεροχή και κατέκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο!

Η Λουκία Καραγιάννη στο εναρκτήριο ματς ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από την Μπεϊζανούρ Ακους. Η αθλήτρια από την Τουρκία έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο η Καραγιάννη ήταν εξαιρετική νίκησε την Αλεϊνα Μπαράν και φόρεσε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο