Η αγωνιστική χρονιά για το 2023 έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Πάλης U11-U13 ήταν οι τελευταίοι αγώνες και οι πρωταθλητές του μέλλοντος κέρδισαν με την αξία τους το χειροκρότημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική Πάλη μικρά παιδιά να μπορούν να αγωνίζονται, να παλεύουν και να μαθαίνουν από μικρά τις αρχές του Ολυμπισμού.

 

Παράλληλα ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διοργάνωση στην Δράμα, η οποία κέρδισε το στοίχημα και απέδειξε ότι η ακριτική πόλη μπορεί να διοργανώσεις σπουδαίους αγώνες. Με τις συνεχείς αναθέσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στην επαρχία η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Διόσκουροι Δράμας Βασίλης Καλούμενος αναφερόμενος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Δράμα δήλωσε: «Με το που ανέλαβε ο σύλλογος να διοργανώσουμε τους Πανελλήνιους αγωνες U11 και U13 απο την Ελληνική Ομοσπονδια Παλης, θέσαμε στόχο να διεξαχθεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορέσουμε ξανά να ξυπνήσουμε στον νόμο της Δράμας το άθλημα της Ολυμπιακής πάλης.Με συνεπιβάτες την ελληνική ομοσπονδια παλης τον δήμο Προσοτσανης και την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταφέραμε το διήμερο 18/19 Νοεμβρίου το κλειστό γυμναστήριο Γ. Μάκρης Προσοτσανης να είναι ασφυκτικά γεμάτο κάνοντας το να φαίνεται μικρό και τους μικρούς αθλητές να νιώθουν δέος με την δυναμική του αθλήματος . Τιμωντας ο σύλλογος τους παλαίμαχους Δραμινους παλαιστές για την προσφορά τους στην παλη και θυμίζοντας στους Δραμινούς πολίτες ότι ο νομός Δράμας έχει ιστορία στην παλη φέρνοντας τους έτσι ξανά κοντά στο άθλημα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος μας στον Ν. Δράμας γεμίζοντας με παιδιά τις παλαίστρες και δίνοντας τους τα οφέλη του αθλήματος της Ολυμπιακής πάλης, ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας».