Η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα της ελληνικής αποστολής στην προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανιδων που διεξάγεται στη Ρώμη. Τρεις Ελληνες παλαιστές έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στα ρεπεσάζ για ελάχιστα δευτερόλεπτα και ταυτόχρονα απώλεσαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.

Στα 61κ. της ελευθέρας ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης νίκησε στους 16 τον Γερμανό Αβτάεβ. Στα προημιτελικά έχασε από τον Τουκαμίνζε και όλοι περίμεναν τον Γεωργιανό να προκριθεί στον τελικό για να «στείλει» τον Ελληνα πρωταθλητή στα ρεπεσάζ. Ο Τουκαμίνζε, όμως ήρθε 6-6 με τον Βαλιζάντα και ο Αζέρος ευνοήθηκε στην ισοπαλία παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο λαός και η μοίρα του Αλέξανδρου Τσαντικίδη στα 74κ. του φέρθηκε ακόμα πιο σκληρά. Στους «16» ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 11-6 του Ντεμίρ (Τουρκία) και πήρε την πρόκριση για τους «8». Εκεί αντιμετώπισε τον Αμπντουλάεφ και ηττήθηκε με 5-2. Στον ημιτελικό ο Αζέρος αγωνίστηκε απέναντι στον Αλί και 20’’ πριν το τέλος του αγώνα ο Αμπντουλάεφ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Βούλγαρος όμως εκτέλεσε, πήρε δύο πόντους και ευνοήθηκε στην ισοπαλία, παίρνοντας την πρόκριση.

Τέλος μεγάλη αγωνία, χωρίς αίσιο τέλος είχε και ο Θοδωρής Κυριακίδης στα 86κ. Ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε στους «16» τον Μεγκενεϊσβίλι και γνώρισε την ήττα. Ο αθλητής από την Γεωργία έφτασε έως τα ημιτελικά όπου αγωνίστηκε απέναντι στον Οζεν. Ο Τούρκος προηγήθηκε με 7-4, αλλά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα ο Μεγκενεϊσβίλι εκτέλεσε και ο διαιτητής του έδωσε 4 πόντους, που ισοδυναμούσε με πρόκριση και ταυτόχρονα έστελνε τον Κυριακίδη στα ρεπεσάζ. Ο Οζάν, όμως, έκανε ένσταση, η οποία συζητήθηκε περισσότερα από 4 λεπτά και τελικά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν στον Γεωργιανό δύο πόντους. Το τελικό 7-6 υπέρ του Τούρκου είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Ελληνα πρωταθλητή.