Το ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων κοσμεί το στήθος του Γιώργου Κουγιουμτσίδη. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήρθε 2ος στην κατηγορία των 60κ. της ελευθέρας και χάρισε στη χώρα μας την πρώτο μετάλλιο της διοργάνωσης. Στην 5η θέση έμεινε ο Γιάννης Μαρτίδης στα 51κ. και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Ο Κουγιουμτσίδης μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά η ελληνική Πάλη γιορτάζει ακόμα μια τεράστια επιτυχία. Ο Ελληνας πρωταθλητής μπήκε με μεγάλη όρεξη στον τελικό απέναντι στον Αλάκα, αλλά ο αγώνας δεν κύλησε όπως θα ήθελε και ο Τούρκος επικράτησε με τεχνική πτώση.

Το ασημένιο μετάλλιο αναμφίβολα αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, αλλά και την ελληνική Πάλη, όπου βλέπει νέους αθλητές να πρωταγωνιστούν σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στον άλλο σημερινό τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον ο Γιάννης Μαρτίδης ηττήθηκε στον μικρό τελικό από τον Ιρανό Τζαφαριανγκελιερντι και έμεινε στην 5η θέση. Ο Ελληνας πρωταθλητής δείχνει την σταδιακή του άνοδο και μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεκδίκησε το μετάλλιο και στο Παγκόσμιο.

Η ελληνική Πάλη μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία του Κουγιουμτσίδη, αλλά και την εμφάνιση του Μαρτίδη δείχνει ότι βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης ανάπτυξης, καθώς σε όσες μεγάλες διοργανώσεις έχει συμμετάσχει (Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα), οι Ελληνες παλαιστές, μας έχουν χαρίσει μετάλλια και πολλές θέσεις στην πρώτη οχτάδα!