Η Ομοσπονδία Πάλης της Γαλλίας (Fédération de Française de Lutte) ανακοίνωσε την αναβολή του Grand Prix με την επωνυμία Henri Deglane 2022. Η απόφαση πάρθηκε μετά από πολλές συσκέψεις ανάμεσα στους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας της χώρας και τους επικεφαλής του Υπουργείου Αθλητισμού.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί τόσο στη Γαλλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο με τον κορωνοϊό η Ομοσπονδία Πάλης αναγνώρισε πως δεν είναι δυνατό να οργανώσει τους αγώνες χωρίς να βάλει σε ρίσκο τους αθλητές και τους ανθρώπους που θα οργάνωναν το event. Έτσι, αποφασίστηκε η ματαίωση του Grand Prix που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Νίκαια από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Πάλης της Γαλλίας εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς οι άνθρωποί της είχαν δουλέψει σκληρά προκειμένου να προετοιμαστούν για την πρώτη μεγάλη συνάντηση της σεζόν σε ότι αφορά το άθλημα.

Όπως τονίζουν η υγεία των αθλητών προέχει και ελπίζουν να οργανώσουν το Grand Prix αργότερα μέσα στην χρονιά, χωρίς όμως να μπορούν να υποσχεθούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τέλος έγινε γνωστό ότι οι συμμετέχοντες που είχαν ήδη πληρώσει τα έξοδα συμμετοχής, θα λάβουν το ποσό στο ακέραιο.