Σας ενημερώνουμε ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία πάλης (UWW) με έγγραφο της στις 11/01/2017 μας γνωστοποίησε τις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις ηλικιακές κατηγορίες των αθλητών/τριών. Μετά από πρόταση της Τ.Ε. και απόφαση του Δ.Σ. η ΕΛΟΠ εναρμονίζει τις προκηρύξεις των αγώνων στις αποφάσεις της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και σας γνωρίζουμε τις παρακάτω αλλαγές που θα ισχύσουν για το αγωνιστικό έτος 2017.
• Στην κατηγορία των Παίδων & Κορασίδων έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννηθέντες τα έτη 2000 έως 2001 και οι γεννηθέντες το 2002 οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την ώρα τις ζύγισης ιατρικό πιστοποιητικό καθώς και υπεύθυνη δήλωση του γονέα που τους επιτρέπει να αγωνισθούν σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία.
• Στην κατηγορία των Εφήβων & Νεανίδων έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννηθέντες τα έτη 1997 έως 1999 και οι γεννηθέντες το 2000 οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την ώρα της ζύγισης ιατρικό πιστοποιητικό καθώς και υπεύθυνη δήλωση του γονέα που τους επιτρέπει να αγωνισθούν σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία.
• Στους αγώνες Νέων Ανδρών & Νέων Γυναικών (U23) έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννηθέντες τα έτη 1994 έως 1998 και οι γεννηθέντες το 1999 οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την ώρα τις ζύγισης ιατρικό πιστοποιητικό καθώς και υπεύθυνη δήλωση του γονέα που τους επιτρέπει να αγωνισθούν σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
• Ένας αθλητής έχει το δικαίωμα να αγωνισθεί και στα δυο στυλ, Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας πάλης, από τη στιγμή όμως που θα προκριθεί σε ένα από τα δυο στυλ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνες πρόκρισης σε άλλο στυλ.
• Αθλητής/τρια την ίδια ημέρα δεν μπορεί να αγωνισθεί, σε διαφορετική ηλικιακή κατηγορία (π.χ. παίδων ή εφήβων – κορασίδων ή νεανίδων), σε διαφορετικά στυλ Πάλης (π.χ. ελληνορωμαϊκή ή ελευθέρα πάλη) και σε διαφορετικές κατηγορίες βάρους.