Η Μαρία Πρεβολαράκη επέστρεψε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πολύ δυνατό διεθνές τουρνουά της Ουκρανίας κι έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής Προολυμπιακής χρονιάς.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 53κ. επικράτησε με 7-2 της Χουσιάκ και ανέβηκε στο βάθρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτρια από την Ουκρανία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 55κ. στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στα ημιτελικά η Πρεβολαράκη ηττήθηκε από την Μπερέζα (Ουκρανία) με 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αδικήθηκε και το σκορ κανονικά θα έπρεπε να ήταν 2-2 και θα έδινε την πρόκριση στην Μαρία, ενώ στον δρόμο προς τον τελικό επικράτησε και της Χέμερ (Γερμανία).

Η επιτυχία της Πρεβολαράκη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι ταξίδεψε στην Ουκρανία μόνη της, καθώς δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη βίζα του προπονητή της Μόισεν Παριγέι και δεν μπόρεσε να την συνοδεύσει.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε με τη συνολική της εμφάνιση ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν μια ατυχή παρένθεση και πλέον βάζει στόχο τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου θα δοθούν και οι πρώτες Ολυμπιακές προκρίσεις.