Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ έγραψε το δικό του έπος στα Τίρανα! Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 125 κιλά της ελευθέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Αλβανία, καθώς ήταν συγκλονιστικός στον «μικρό» τελικό!

Ο Χοσόνοφ αντιμετώπισε τον Αμπντουλά Κουρμπάνοφ που κατάγεται από τη Ρωσία και αγωνίζεται ως ανεξάρτητος και επικράτησε 5-4 σε ένα ματς που τον έστειλε στο βάθρο των νικητών. Ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο ξεκίνησε με τον Έλληνα γίγαντα να ελέγχει το ματς και να προηγείται 1-0, μετά από παρατήρηση που δέχθηκε ο Κουρμπάνοφ. Στη συνέχεια ο Χοσόνοφ κέρδισε 4 πόντους μετά από φοβερή λαβή και πήγε στην ανάπαυλα με το υπέρ του 5-2, καθώς ο Κουρμπάνοφ μείωσε.

Στο δεύτερο μισό ο αθλητής του δις Ολυμπιονίκη Αμιράν Καρντάνοφ προσπάθησε να «παίξει» με το χρόνο και να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και δικαιώθηκε. Βρέθηκε μία φορά πεσμένος στην παλαίστρα και με το τελικό 5-4 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έγραψε τη δική του ιστορία.

Να θυμίσουμε ότι ο 23χρονος νίκησε στα προκριματικά 9-0 τον Σόλομον Μανασβίλι από τη Γεωργία, ενώ στη συνέχεια επικράτησε του Βούλγαρου Γκεόργκι Βεντσισλάβοφ Βέλεφ από τη Βουλγαρία με τεχνική υπεροχή. Στα ημιτελικά έχασε 4-2 από τον Αμερικανό Έιβερι Χέντρικσον για να καταλήξει στον «μικρό» τελικό.

Εν τω μεταξύ ο Θεοχάρης Κουγιουμτσίδης έχασε 9-0 από τον Ιάπωνα Γιοσινοσούκε Αουάγκι, ωστόσο μπήκε στα ρεπεσάζ, καθώς ο αντίπαλός του πέρασε στον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Ναρέκ Ποχοσιάν από την Ουκρανία, ενώ αν κερδίσει θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Μπουράκ Σινίν από την Τουρκία. Στον «μικρό» τελικό περιμένει ήδη ο Γκιόργκι Ελμπακίτζε από τη Γεωργία.