Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου υποδέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο Στέργιο Λεωνάκη και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Δημήτρη Τραμπάκουλα, Βασίλη Νικολαΐδη, Μύρων Στεφανάκη και Κώστα Θάνο, ενώ στην συνάντηση παρέστη και ο πρώην γγ της ΕΛΟΠ και αντιπρόεδρος της ΕΕ Ξενοφών Αθανασίου, οι οποιοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα θέματα που αφορούν το άθλημα της Πάλης και γενικότερα τον ελληνικό Αθλητισμό.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και οι ιθύνοντες της ΕΛΟΠ ενημέρωσαν τον Υπουργό για όλες τις λεπτομέρειες και τα θέματα του αθλήματος και ανέλυσαν διεξοδικά τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας, καθώς και τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που διεξήγαγε και θα διεξάγει η Ομοσπονδία (Βαλκανικό πρωτάθλημα U15, U 17, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων και Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling) μέσα στο έτος, βοηθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη του αθλήματος και ταυτόχρονα την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.
Συζητήθηκε ακόμη ο Εθνικός αγωνιστικός σχεδιασμός των Εθνικών Ομάδων της Ομοσπονδίας και η προετοιμασία των αθλητών της προολυμπιακής Ομάδας.
Επίσης οι εκπρόσωποι της ΕΛΟΠ αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις τόσο για την βελτίωση του αθλητικού νόμου, όσο και για το πρόγραμμα Χίλων, οι οποίες μάλιστα ζητήθηκε από τον Υπουργό να σταλούν και εγγράφως.
Ο Υπουργός συνεχάρη την ομοσπονδία για το γεγονός ότι όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Ολυμπιακής Πάλης γίνονται χωρίς να επιβαρύνονται οι αθλητές με παράβολα, ενώ ταυτόχρονα ο Γιάννης Οικονόμου ήταν ήδη ενήμερος για τις πολλές διεθνείς επιτυχίες και τα μετάλλια που φέρνουν οι αθλητές της Πάλης σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΛΟΠ πρόσφερε στον Υπουργό ένα αναμνηστικό δώρο με την αρχαία αναπαράσταση των Παλαιστών και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.