Το Λουτράκι είναι έτοιμο να υποδεχτεί για τις επόμενες δέκα ημέρες, όχι μία, αλλά δύο σπουδαίες Παγκόσμιες διοργανώσεις της πάλης.
Με μπόλικη λάμψη από το παρελθόν του ένδοξου αθλήματος, ξεκινά αύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling (GP/GP Gi), ενώ την σκυτάλη θα πάρει την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων Ολυμπιακή πάλης.

Πρόκειται για δύο διοργανώσεις που θα προσφέρουν θέαμα στους τυχερούς που θα βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, όπου περίπου 1.000 αθλητές από 32 χώρες, θα παρελάσουν από τα ταπί.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling (GP/GP Gi) που θα διεξαχθεί το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου, αναμένεται να αγωνιστούν 200 αθλητές από 19 χώρες.

Στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει, από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης όπου πάνω από 800 βετεράνοι αθλητές της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης από 32 χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ξανά, να μοιραστούν αναμνήσεις και εμπειρίες στην παλαίστρα και να οικοδομήσουν δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Την Τρίτη θα γίνει και η επίσημη τελετή έναρξης της διοργάνωσης, η οποία θα λάβει μέρος στις 17:45.

Να τονιστεί πως η διοργάνωση είναι η 4η παγκοσμίου επιπέδου που αναλαμβάνει η Ελλάδα φέτος, δείγμα της εμπιστοσύνης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας προς την ΕΛΟΠ.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα θα αγωνιστεί με 55 αθλητές σε όλα τα στυλ, με στόχο φυσικά τη διάκριση και αρκετά μετάλλια.

Και τα δύο πρωταθλήματα τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος.

Την υποστήριξη παρέχει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το αθλητικό κέντρο Sportcamp.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling θα έχει ώρα έναρξης στις 10 το πρωί ως τις 13:30, ενώ το απόγευμα οι αγώνες θα ξεκινούν στις 17:00 και θα ολοκληρώνονται στις 20:30.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων, το πρωινό πρόγραμμα θα ξεκινά στις 10:30 και θα ολοκληρώνεται περίπου στις 14:30, ενώ το απόγευμα οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα είναι από τις 18:00 ως τις 20:30.