Η ελληνική Πάλη ολοκλήρωσε το Προολυμπιακό τουρνουά με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ πήρε την πρόκριση για το Παρίσι 2024 και είναι έτοιμος να διακριθεί και στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρο και δύσκολο, αλλά ο δις πρωταθλητής Ευρώπης των 86κ. έδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στην κατηγορία. Σε ένα τουρνουά που έδινε τα τελευταία ολυμπιακά εισιτήρια ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ήταν βράχος.

Χωρίς να χάσει ούτε ένα σημείο πήρε την Ολυμπιακή πρόκριση και πλέον η Ελλάδα μετά τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη θα έχει δύο αθλητές στο Παρίσι.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ έδειξε ότι είναι αποφασισμένος νίκησε αρχικά τον Μακόεφ (Σλοβακία) με 4-0, στη συνέχεια επικράτησε με πτώση του Τούρκου Γκότσεν, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε με 3-0 του Πολωνού Γεζιερζάνσκι με 3-0.

Στο κομβικό παιχνίδι με τον Ουκρανό Μικαΐλοφ, όπου ο νικητής εξασφάλιζε εισιτήριο για το Παρίσι ο Κουρουγκλίεβ νίκησε με 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση.

Τα συναισθήματα πάντως για την ελληνική αποστολή είναι ανάμεικτα, καθώς η Μαρία Πρεβολαράκη δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση. Η μεγάλη κυρία της ελληνικής Πάλης που έχει δοξάσει τον ελληνικό αθλητισμό στο κομβικό παιχνίδι με την Τουρκάλα Γετγκίλ ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή.