Την ελληνική σημαία ψηλά σήκωσε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Κροατία κι εξασφάλισε συμμετοχή στον μεγάλο τελικό των 60κ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Κουγιουμτσίδης είχε δείξει και πέρυσι το σπουδαίο ταλέντο του, όπου είχε καταλάβει την 5η θέση, αλλά φέτος πολύ πιο έμπειρος και πιο αποφασισμένος κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό και ταυτόχρονα το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση.

ΟΚουγιουμτσίδης ήταν ασταμάτητος και με εξαιρετική ψυχολογία στον πρώτο αγώνα έκαμψε με 8-6 την αντίσταση του Αλβανού Σεκρέζι με 8-6. Στη φάση των “8” απέκλεισε τον Ινδό Ραβίντερ με πτώση και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά. Επόμενος αντίπαλος ο Τζαφάροφ. Από την αρχή ο Κουγιουμτσίδης δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αζέρο και με εκπληκτική εμφάνιση προηγήθηκε 9-2. Στη συνέχεια “έδωσε” τρεις πόντους και τελικά επικράτησε με 9-5.

Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να πανηγυρίζει έντονα, μαζί και η ελληνική Πάλη, η οποία συνεχίζει φέτος να εντυπωσιάζει. Σε 4 μεγάλες διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει οι Ελληνες αθλητές έχουν ανέβει στο βάθρο και δίνουν τεράστια χαρά στους φίλους του αθλήματος.

Αύριο ο Κουγιουμτσίδης έχει ραντεβού με το χρυσό μετάλλιο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στο βάθρο.