Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης U23 που διεξάγεται στη Σερβία προκρίθηκε ο Γιώργος Πιλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν πραγματικά ακαταμάχητος και το Σάββατο το απόγευμα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Ρώσο Αμπντουρακχαμάνοφ.

Το χρυσό παιδί της ελληνικής Πάλης για να φτάσει έως τον τελικό απέδειξε ότι τους στόχους πρέπει να τους… κυνηγάς έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με τεράστια θέληση και σωστή τακτική έφτασε έως τον τελικό παίρνωντας δύο νίκες στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Στον προκριματικό γύρο ο Πιλίδης αντιμετώπισε τον Αμανζόλοφ. Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 4-2 του Καζακου με τους καθοριστικούς πόντους να έρχονται δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Στη φάση των 16 το εμπόδιο του Ινδού Παρβίντερ δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την πορεία του Πιλίδη, ο οποίος επικράτησε με 4-1.

Στα προημιτελικά ο Ελληνας πρωταθλητής χρειάστηκε πάλι ανατροπή στα τελευταία δευτερόλπετα. Οχτω δεύτερα πριν το τέλος ο Πιλίδης πήρε δύο σημεία και υπερτέρησε στην ισοπαλία με τον Μαργκαριαν. Το τελικό 2-2 με τον Αρμένιο αθλητή ήταν αρκετό ώστε να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον Τούρκο Ακαρ και επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση 9-3 και προκρίθηκε στον τελικό.