Με τη Νικολέτα Μπάρμπα να εντυπωσιάζει ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, που διεξάγεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Η 17χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή και κατάφερε με χαρακτηριστική άνεση να φτάσει στη ζώνη των μεταλλίων. Η Μπάρμπα ξεκίνησε τις προσπάθειές της στα 69 κιλά απέναντι στην Αμπρέ Μαργκό Μπουζιγιάρ από την Γαλλία, την οποία… εκτροχίασε, καθώς χρειάστηκε μόλις 31 δευτερόλεπτα για να τη νικήσει με πτώση.

Στη συνέχεια διέλυσε με τεχνική υπεροχή της Γκεργκάνα Τοντόροβα Στογιάνοβα από την Βουλγαρία και πέρασε στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την Νάντια Σοκολόφσκα, με την Ουκρανή να παίρνει τη νίκη.

Στο ματς για το… βάθρο η Μπάρμπα θα αντιμετωπίσει την Έμα Κάρι από την Ιταλία την Παρασκευή (17/6).

Εν τω μεταξύ, η Ευαγγελία Τρανού έχασε 5-4 από την Ιταλίδα Έλενα Νικολόντι στα 61 κιλά. Η Ελληνίδα βρέθηκε να χάνει 1-0 και 3-2, όμως στα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγήθηκε 4-3. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Ιταλίδα πήρε δύο πόντους, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς και έφεραν ένσταση.

Εκτός συνέχειας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έμεινε η Ελπίδα Κουτέλη στα 53 κιλά. Σε ένα κλειστό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες η Ελληνίδα προηγήθηκε 1-0 απέναντι στην Χέντι Μίκλε από την Ουγγαρία, ωστόσο στη συνέχεια δέχθηκε ποινή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί 1-1.

Ξεκίνημα στην Ελευθέρα με τρεις ελληνικές συμμετοχές

Μετά την Ελληνορωμαϊκή και την Πάλη Γυναικών, την Παρασκευή (17/6) ξεκινάει η Ελευθέρα με την Ελλάδα να μετράει τρεις συμμετοχές.

Συγκεκριμένα στα 55 κιλά ο Παύλος Κορωνίδης θα αντιμετωπίσει τον Τζαμάλ Αμπασόρ από το Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο των προκριματικών. Στα 65 κιλά ο Ηλίας Ραφάηλ Καρνάβας κληρώθηκε απευθείας στη φάση των «16». Έτσι περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει βάσει της κλήρωσης από τον αγώνα ανάμεσα στον Γκόγκα Οτινασβίλι από την Γεωργία και τον Ρασίντ Αμπακάροφ από την Αυστρία.

Τέλος ο Άγγελος Αποστολίδης στα 80 κιλά θα παίξει στην φάση των «16» με τον Γεωργιανό Σάντρο Κουρασβίλι.