Στα ρεπεσάζ του Παγκοσμίου κυπέλλου Πάλης που διεξάγεται στη Σερβία θα αγωνιστούν οι Ηλίας Παγκαλίδης και Γιώργος Πρεβολαράκης. Οι δυο Ελληνες πρωταθλητές που ξεκίνησαν σήμερα τις υποχρεώσεις τους, θα επιδιώξουν αύριο να ανέβουν στο βάθρο.

Ο Γιώργος Πρεβολαράκης αγωνίστηκε στα 77κ. της Ελληνορωμαϊκής και στον δρόμο του βρέθηκε ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης Ρομάν Βλασόφ. Ο Ρώσος πρωταθλητής επικράτησε με τεχνική υπεροχή, αλλά έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στον Πρεβολαράκη να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσω των ρεπεσάζ.  Ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει αύριο τον Αϊζέλε (Γερμανία) και σε περίπτωση που επικρατήσει θα αγωνιστεί απέναντι στον Αρμένιο Χαλιάν. Αν επιβληθεί και σ’ αυτό το παιχνίδι θα παλέψει με τον Σέρβο Νέμες για το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 87κ. ο Ηλίας Παγκαλίδης είχε παρόμοια τύχη. Αγωνίστηκε απέναντι στον Κίριλ Μάσκεβιτς και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή. Ο χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής U23 έφτασε έως τον τελικό και ο Ελληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί αύριο στα ρεπεσάζ. Ο Παγκαλίδης θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Παρίσι και αν επικρατήσει θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Σέρβο Ντατουνασβίλι.

Δύο ακόμη Ελληνες θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους αύριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης θα αγωνιστεί στα 97κ. της ελληνορωμαϊκής με αντίπαλο τον Αλεξ Σζόκε (Ουγγαρία). Ο αγώνας τους είναι ο Νο 144 και θα διεξαχθεί στην παλαίστρα D.

Ο Νίκος Ντούνιας θα παλέψει με τον Χέμζα Χαλούι (137 MAT D). Ο Αλγερινός αθλητής έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Αφρικανικούς αγώνες το 2018 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες την ίδια χρονιά.