Στο κυνήγι του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσω των ρεπεσάζ βρίσκεται ο Γιώργος Πιλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής στην πρώτη του παρουσία στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων Ανδρών θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμα ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Το Σάββατο το πρωί θα αντιμετωπίσει τον Γκατιάλ (Σλοβακία) και σε περίπτωση που νικήσει θα αγωνιστεί απέναντι στον Τούρκο Σαχίν για το χάλκινο μετάλλιο.

Η παρουσία του χρυσού παιδιού της ελληνικής Πάλης στην κατηγορία των 57κ. της ελευθέρας ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, όπου επικράτησε με 7-1 του Ρεμπικάου (Λευκορωσία). Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ιλιασόφ και έχασε με τεχνική πτώση. Ο Ρώσος, όμως, έφτασε έως τον τελικό και έδωσε την ευκαιρία στον Πιλίδη να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιλίδης είναι μόλις 18 χρονών και στη διοργάνωση παλεύει με αθλητές που είναι έως και 23 χρονών.

Στα 79κ. ο Γκέοργκι Μελέτωβ ηττήθηκε με 12-6 στα προκριματικά από τον Βούλγαρο Μελέτοβ και αποκλείστηκε.

Ο Νιάζι Ιμπις στα 97κ. έχασε στα προημιτελικά με τεχνική πτώση από τον Ματσαρασβίλι (Γεωργία).

Στις γυναίκες η Βιργινία Τσακνάκη αγωνίστηκε στα 67κ. Στον πρώτο της αγώνα έχασε από την Κουζνέτσκοβα.  Στη 2η αγωνιστική κάμφθηκε από την Τούγκτσου (Τουρκία) και στην τρίτη από την Λιζόβσκα (Ουκρανία).

Στην ελληνορωμαϊκή τέλος, ο Ανέστης Ζαριφές στα 97κ. έχασε στους «16» από τον Μιλόβ (Βουλγαρία) και αποκλείστηκε.  Την ίδια τύχη είχε και ο Κώστας Φωτιάδης, ο οποίος έχασε από τον Νογκάεφ (Σλοβακία) στον προκριματικό γύρο.