Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 24 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς που έχει επιπρόσθετα κίνητρα, πέραν της αίγλης του τίτλου του Παγκόσμιου πρωταθλητή. Οι πρώτοι πέντε αθλητές σε κάθε Ολυμπιακή κατηγορία θα πάρουν την πρόκριση. Οπερ σημαίνει ότι θα υπάρχει αγώνας πρόκρισης στους δύο ηττημένους των μικρών τελικών για μία θέση στο Παρίσι, μαζί με τους μεταλλιούχους.

Ελληνες πρωταθλητές βρίσκονται σε τρεις χώρες προκειμένου να συμμετάσχουν σε καμπ προετοιμασίας και να προετοιμαστούν καλυτερα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Μαρία Πρεβολαράκη συμμετείχε σε καμπ προετοιμασίας στη Γερμανία και είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη της για μία ακόμη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλωστε με βάση την εμπειρία της ακόμα και στις πιο δύσκολες διοργανώσεις έχει αποδείξει ότι είναι πάντα ένα εκ των φαβορί για μετάλλιο.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης U23 και δευτεραθλητής Ευρώπης στους Ανδρες Γιώργος Κουγιουμτσίδης βρίσκεται στην Ρωσία όπου πραγματοποιεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 74κ. με στόχο την πρόκριση στο Παρίσι.
Τέλος οι Ηλίας Παγκαλίδης και Λαοκράτης Κεσίδης συνεχίζουν την προετοιμασία τους στην Φινλανδία, όπου όταν ολοκληρώσουν το καμπ όπου συμμετέχουν θα ταξιδέψουν στην Σερβία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα