Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων – Νεανίδων που διεξάγεται στην Ισπανία θα διεκδικήσει ο Γιάννης Μαρτίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 57κ. της ελευθέρας κι έφτασε έως τον ημιτελικό, όπου και ηττήθηκε από τον Ρώσο Μονγκούς.

Στην πορεία του μέχρι τον ημιτελικό νίκησε στο γύρο των «16» τον Λικαμάνου. Ο αγώνας με τον Λευκορώσο ήταν συναρπαστικός και ο Μαρτίδης υπερέβαλε εαυτόν για να κερδίσει. Πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης έχανε με 4-3, αλλά πήρε 4 πόντους και νίκησε με 7-4!

Στα προημιτελικά επικράτησε με το ίδιο σκορ του Ιταλού Φρέζα. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό ηττήθηκε από τον Μόνγκους και έτσι θα αγωνιστεί αύριο στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Γιάννης Μαρτίδης, που πριν μερικές ημέρες έχασε τον προπονητή και πατέρα του, σε ακόμη μια διοργάνωση θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο που τόσο πολύ του λείπει από την καριέρα του. Τις τελευταίες 4 φορές άλλωστε έχει κατακτήσει την 5η θέση.

Ανεξαρτήτως τι θα γίνει αύριο η πορεία του Μαρτίδη είναι άκρως επιτυχημένη, καθώς αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία των Εφήβων και πάλεψε με μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές.