Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους ήταν το διήμερο που μας πέρασε η Μεσσήνη. Το Παμπελοποννησιακό τουρνουά ανάπτυξης που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και ο τοπικός σύλλογος Αριστόδημος είχε τεράστια επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή. Συνολικά 292 αθλητές συμμετείχαν στο τουρνουά και με την παρουσία των γονέων περισσότεροι από 600 φίλοι της Πάλης βρέθηκαν στη Μεσσήνη και παρακολούθησαν ένα σπουδαίους αγώνες.

Αγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες έως την ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων και Νεανίδων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξέδρες ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Οι μικροί αθλητές κέρδισαν με την αξία τους το χειροκρότημα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, αλλά και σημασία γιατί οι πρωταθλητές του αύριο παίρνουν από πολύ μικροί παραστάσεις από επίσημους αγώνες.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους , μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της ΕΛΟΠ Ξενοφώντας Αθανασίου, ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος της ΕΛΟΠ Κώστας Θάνος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα

Στο τουρνουά συμμετείχαν 16 σωματεία τα οποία είναι τα εξής:

1) Α.Σ.Μ.ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ
2) Π.Σ.ΤΙΤΑΝ ΠΥΡΓΟΥ
3) Α.Γ.Π.Σ.ΣΠΑΡΤΗΣ
4) Α.Σ.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
5) Π.Ο.Π. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
6) ΓΦΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
7) Γ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ
8) Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠ/ΡΓΟΥ
9) ΔΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
10) Α.Π.Σ.Φ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΘΗΣΕΥΣ»
11) Α.Σ.¨Ο ΑΛΜΥΡΟΣ¨
12) ΠΑ.Σ.Α.Σ.
13) ΔΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
14) ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
15) Γ.Κ.ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΛΑΜΠ ΠΑΤΡΑΣ
16) Α.Σ. ΑΙΓΆΛΕΩ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ